BIST 10.240
DOLAR 32,27
EURO 34,77
ALTIN 2.406,53
HABER /  GÜNCEL

İsrail Büyükelçiliğine ayakkabı!

İsrail, Ankara'da protesto edildi. Sabah saatlerinde başlayan eylemlerde İsrail'e ayakkabı fırlatıldı.

Abone ol İsrail'in işgal ettiği Gazze'ye dün düzenlediği ve 200'den fazla Filistinli'nin ölümüne neden olan saldırıyı protesto eden eylemcilerden bazıları İsrail Büyükelçiliği'ne ayakkabı fırlattı.

Ankara Gaziosmanpaşa Mahatma Ghandi Caddesi üzerinde bulunan İsrail Büyükelçiliği önüne gelen İlmi Araştırmalar Vakfı'na (İLKAV) üye bin kişilik grup, İsrail'in saldırısını protesto etti. Grup adına konuşan İLKAV Başkanı Mustafa Pamak, İsrail'in insanlık suçu işlediğini, Gazze'de büyük bir dramın yaşandığının altını çizerek, dünya ülkelerinin, kuruluşlarının bu saldırılara karşı sessiz kaldığını söyledi. Pamak, Türkiye'nin sessiz kaldığını öne sürerek, Türkiye'nin, İsrail'le yaptığı tüm anlaşmaları iptal etmesi ve bu ülkenin temsilciliklerini kapatması gerektiğini vurguladı.

Türkiye'de öğrenim gören Filistinli gençlerin de katıldığı protesto eyleminde İsrail aleyhine, Hamas lehine sloganlar atıldı. Kadın ve çocukların da katıldığı eylem olaysız şekilde sona ererken, protestoculardan bazıları beraberlerinde getirdikleri ayakkabıları İsrail'in Ankara Büyükelçiliği'ne doğru fırlattılar. (CİHAN)