BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

Baykaldan seçim kehaneti

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Mart'taki yerel seçimlerle ilgili ilginç bir iddia ortaya attı. İşte Baykal'ın yeni kehaneti;

Abone ol

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Mart ayında yapılacak yerel seçimlerin, genel seçimlerin önünü açacağını savundu. Baykal Trabzon'da yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın partisinden başka kimseyi düşünmediğini iddia etti.

Baykal, Trabzon Belediyesi yeni Hizmet Binası ve Atapark Alışveriş Merkezi'nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu'nun önümüzdeki seçimde yine adayları olduğunu açıkladı. Vatandaşların Başkan Canalioğlu lehine sevgi gösterileri üzerine Baykal, "Siz bu kadar seviyorsunuz ama Başbakan sizin gibi düşünmüyor. İlle de Trabzon'u istiyorum diyor. Yoksa siz ona gel de alma demek mi istiyorsunuz? O istiyor diye siz O'nu mu dinleyeceksiniz?" diye sordu.

ERDOĞANI YUHALATMADI!

Baykal, bu sırada vatandaşların Başbakan'ı yuhlamaları üzerine, "Yuh yok" diyerek tepkileri durdurdu. Başbakan'ın İzmir ve Trabzon belediyelerini özellikle istediğini hatırlatan Baykal, öğlenden önce İzmirlilerle olduğunu, İzmir halkının Başbakan'a seçimlerde bir ders vereceğini ifade etti. "Ben bu dersi Karadeniz'den de istiyorum" diyen Baykal, "Bakalım el mi yaman bey mi yaman. Başbakan'ın dediği mi Trabzonlular'ın dediği mi olacak?" dedi.

YERELDEN SONRA GENEL SEÇİM!

Önümüzdeki seçimlerin sadece bir yerel seçim olmayacağını savunan Baykal, "Bu seçim belki de bir genel seçime dönüşecek. Bu durumun herkes farkında olmalı. Sandık her zaman tekin değildir. Onu vatandaşın önüne koyarsın, ama öyle bir sonuç çıkar ki sen de şaşırırsın. Bana öyle geliyor ki bu seçim, Ankara'da hükümeti de değiştirecek." diye konuştu.

BAYKAL'IN DENİZ FENERİ KOZU!

Türkiye'de iktidarın yolsuzlukları artırdığını öne süren Baykal, vatandaşlara oylarını kullanırken, tüm bunları göz önünde bulundurmaları çağrısında bulundu. Vatandaşlara 'Siz oylarınızı belediye başkanımızı seviyoruz düşüncesiyle mi vereceksiniz?' diye soran Baykal, "Siz oylarınızı sadece buna göre kullanmayın. Yolsuzluklara, hırsızlıklara, Deniz Feneri olayına 'Hayır' demek için kullanın. Böyle yaparsanız bakarsınız Ankara'daki hükümet de değişir." dedi.