BIST 9.541
DOLAR 32,50
EURO 34,82
ALTIN 2.489,89
HABER /  DÜNYA

İspanya'da Türkiye'nin alacağı uçak düştü!

İspanya'nın Sevilla kentinde Airbus A400M tipi askeri bir uçak yere çakıldı, ölü ve yaralılar var. Uçağın düşmemesi durumunda Türkiye tarafından alınacağı iddia edildi.

Abone ol

İspanya'nın Sevilla kentinde test uçuşu yapan Airbus A400M tipi askeri bir uçağın, Sevilla havalimanına 1 mil uzaklıktaki Coca Cola fabrikasının yakınlarına düştüğü öğrenildi. Yerel saatle 13.00'te düşen A-400M uçağının, düşmemesi durumunda Türkiye'ye satılacağı iddia edildi.

TÜRKİYE'YE TESLİM EDİLECEKTİ


NATO ülkeleri Belçika, İngiltere, Fransa, Almanya, Lüksemburg, İspanya ve Türkiye için özel olarak üretilen bir nakliye uçağı olan A-400M uçağı hakkında Wall Street Journal'ın internet sitesinde yer alan habere göre; düşmemesi durumunda  Türk Hava Kuvvetleri'ne teslim edileceği iddia edildi.


ispanya-ucak-1.jpg
İspanya Acil Servis birimlerinden yapılan açıklamaya, uçakta bulunan yedi kişiden üçü hayatını kaybetti, ikisi yaralandı. Diğer iki kişinin akıbeti bilinmiyor.

ispanya-sevilla-ucak.jpg 
ACİL İNİŞ YAPTI 

Kuleye bildirerek acil iniş yapan uçağın, yüksek gerilim hattı direğine çarptığı ve alev aldığı ifade edildi. Kazanın ardından Sevilla Havalimanı'nın uçuşlara kapatıldığı açıklandı.

ispanya-ucak-2.jpg 

TÜRKİYE'NİN İLK A400 M'Nİ ABDULLAH GÜL TESLİM ALMIŞTI

12 Mayıs 2014 tarihinde dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin birinci A400M'ini teslim almıştı. 1.3 milyar dolarlık yatırımla altı ülkenin üretiminde ortak çalıştığı Airbus A400M'den 2018 yılına kadar Türkiye'ye 10 tane teslim edilecek.

ispanya-ucak-4.jpg