BIST 9.805
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.430,18
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan flaş 'Pazarlamacılık yapacağım' açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin yüzde yüz yerli insansız hava aracını ürettiğini vurgulayarak, "Ben bu konuda pazarlamacılık yapacağım" dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu’nun açılışında yaptığı konuşmada, İstanbul’da düzenlenen savunma sanayii fuarından örnekler vererek ve Türkiye'nin yüzde yüz yerli insansız hava aracını ürettiğini belirterek, "Ben bu konuda pazarlamacılık yapacağım. Çünkü pazarı oluşturacağız ki onlar teşvik olsun" dedi.

Açılışa Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, oyuncu Hüyla Koçyiğit, Kenar İmirzalıoğlu da katıldı. 

İşte Erdoğan'ın o konuşmasından çarpıcı satırlar:

"YÜZDE YÜZ YERLİ"

Fuarda yüzde yüz yerli ürünlerimiz ortaya çıkmaya başladı. Biz insanın hava aracını şu anda ürettik. Yüzde yüz yerli. Bunu yapan gençler bizim gençlerimiz. Bunu almamak için direne bazı mahfiller var. O da hallolacak. Biz yurt dışında pazarlığını yapmaya da başladık. Ben bu konuda pazarlamacılık yapacağım. Her yerde. Çünkü pazarı oluşturacağız ki onlar teşvik olsun. Ülkemizin her alanında olduğu gibi moda ve tekstil sektöründe de tasarımı ön plana alması gerekiyor. Ondan sonra Faruk Saraç artık dünya markası olarak inşallah daha geniş bir alanda yerini alsın

erdogan.20150509172715.jpg

MARKA DEĞERİ

Dünyada sadece marka değerleri milyarlarca doları bulan kurumlar var. Maalesef ülkemizde bu alan ihmal edildi. Son yıllarda ciddi bir gayret yaşandığını görüyorum. Ülkemizde üretilen her özgün tasarımı 2023 için atılmış bir adım olarak görüyorum. Türkiye’nin fikri sermayesini hızla gelişir olmasından memnuniyet görüyorum. Ülkemizde yıllık patent başvuru sayısı 12 yıl öncesine göre 11 kat artarak 5 bine çıktı. Aynı şekilde yıllık yerli buluş sayısı 8 bini aştı. 2014 yılında ülkemizde 40 binden fazla tasarım başvurusu yapıldı. Bu rakamla Türkiye en fazla tasarım başvurusu yapılan ülkeler sırasında Avrupa’da ikinci, dünyada dördüncü sıraya yükseldi. 2014 yılında 110 bin üzerinde marka başvurusu ile Avrupa’nın en fazla marka başvurusu yapılan ülke haline geldik. AR-GE harcamaları yıllık 13 milyar doların üzerine çıktı. 12 YIL önce AR-GE’ye para ayrılacak. Geldik bir hedef koyduk. Yüzde 2’yi buraya ayıracağız. Şu anda yüzde 1’i yakaladık. Orta öğretimdeki öğrencilerden tutunuz, yüksek öğretimdeki öğrencilere varıncaya kadar hepsi bu AR-GE’den istifade edebiliyor. Tüm bu rakamlar bize cesaret vermekle birlikte yine de daha çok çalışmamız gerektiğini biliyoruz. İnşallah Faruk Saraç ismini dünyanın en değerli markası haline getirdiğimiz gün hedefimize vardığımız gün olacaktır” ifadelerini kullandı.