BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

İspanyada ateşkes ölü doğdu

İspanya'da Bask bölgesinin bağımsızlığı için savaşan terör örgütü ETA'nın bir süre önce ilan ettiği ateşkes ölü doğdu.

Abone ol

İspanya'da, yasadışı Batasuna Partisi'nin lideri Pernando Barrena, terör örgütü ETA'nın 24 Mart tarihindeki ateşkesi sonrası Bask bölgesinde başlayan barış süreci konusunda, ”ölü bir yolda” olduklarını ileri sürdü.

Yasadışı olduğu için kapatılan Batasuna'nın lideri Pernando Barrena, düzenlediği basın toplantısında, geçen 8 ayın, siyasal sürecin koşullarının sürdürülebilir bir yolda olmadığını gösterdiğini belirterek, “Çünkü Sosyalist Parti, bunu ölü bir yola taşıdı” dedi.

Bask bölgesinde barış sürecinden sözedebilmek için “kendi toprak sınırlarına ve haklarına karar verme hakkı verilmesi” gerektiğini savunan Batasuna lideri, “Bugün için bu haklar doğrultusunda bir ilerlemeden sözedilemez” diye konuştu.

Barış süreciyle ilgili Bask Özerk Yönetimi tarafından yayımlanan bir ankette, Basklılar'ın yüzde 67'lik kesimi de “barış sürecinin duraksadığını veya gerilediğini” söylemiş, gelecekte barışın sağlanacağına dair umudun yüzde 90'lardan yüzde 78'e indiği belirtilmişti.

Bu arada terör örgütü ETA'nın, yakında bir bildiri yayınlayarak, “ateşkesin belirsizliğe sürüklendiğini” duyurması bekleniyor.