BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  DÜNYA

Haniye paraları bırakıp girecek

Filistin Başbakanı İsmail Haniye'nin, beraberinde getirdiği paraları bırakarak Gazze Şeridi'ne gireceği bildirildi.

Abone ol

Refah Sınır Kapısı'nın İsrail Savunma Bakanı Amir Peretz'in emriyle kapatılmasının ardından, çıktığı ilk yurtdışı gezisinden dönüşte Mısır tarafında kalan Filistin Başbakanı İsmail Haniye'nin, beraberinde getirdiği paraları bırakarak Gazze Şeridi'ne gireceği bildirildi.

İsmail Haniye'nin Gazze'ye geçişi için Mısır İstihbarat Başkanı Ömer Süleyman devreye girdi ve İsrailli yetkililerle görüşmesinin sonucunda, Haniye'nin, paraları bırakarak Gazze'ye girmesi konusunda anlaşma sağlandı.
Haniye'nin beraberinde getirdiği paraların miktarı konusunda ise çelişkili açıklamalar geldi. Filistin Basın Ajansı Palpress, Haniye'nin, beraberinde 280 milyon dolar getirdiğini belirtirken, Gazze'deki yerel El Aksa Radyosu'na açıklama yapan Hamas Sözcüsü İsmail Rıdvan, Haniye'nin yanında 35 milyon dolar bulunduğunu savundu.

Paranın ne olacağı da henüz kesinlik kazanmadı. Yerel kaynaklara göre, para daha sonra Filistin maliyesine teslim edilmek üzere Gazze'ye getirilecek. İsrail Radyosu ise paranın Arap Birliği hesaplarına transfer edileceğini ileri sürdü.