BIST 10.264
DOLAR 32,35
EURO 34,78
ALTIN 2.392,58
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

İsmet Yılmaz Sivas'ta

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, sahurunu Vali Ali Kolat ve bazı yetkililerle tarihi Ulu Cami'de yaptı.

Abone ol

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kadir Gecesi'nde ibadet ettiği tarihi Ulu Cami'de sahur yaptı.Erzincan'daki temaslarının ardından gece saatlerinde karayoluyla memleketi Sivas'a gelen Yılmaz, Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Habib Soluk, AK Parti İl Başkanı Burhanettin Kuru ve bazı yetkililerle tarihi Ulu Cami'ye geçti.

Burada namaz kılan Yılmaz ve beraberindeki yetkililer, sahurunu caminin imam odasında yaptı. Yılmaz ve beraberindekiler, sahur için Sivas Belediyesi tarafından vatandaşlara dağıtılan kumanyalardan aldı.

Kadir Gecesi dolayısıyla ibadet ve dua için tarihi Ulu Cami'ye akın eden çok sayıda vatandaş da teravih ve sabah namazı arasındaki zaman dilimini ibadetle geçirdi.

Vatandaşlar, belediyenin dağıttığı, haşlanmış yumurta, peynir, zeytin, domates, salatalık ve ekmekten oluşan kumanyalarla sahur yaptı. Vatandaşlara, su, çay ve meyve suyu da ikram edildi. Kumanya dağıtımına vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği gözlendi.

Geceyi kentte geçirecek olan Bakan İsmet Yılmaz, öğleden sonra Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü ve Sivasspor Kulübü'nü ziyaret edecek. Yılmaz, şehit aileleri ve gazilerle iftarda bir araya gelecek.