BIST 9.525
DOLAR 32,50
EURO 34,73
ALTIN 2.487,03
HABER /  SPOR

İsmet Arzuman düdüğünü astı

Turkcell Süper Lig hakemlerinden İsmet Arzuman, 20 yıldır yaptığı hakemliği bıraktığını açıkladı ve bakın neler söyledi;

Abone ol

Hakemliği bıraktığını açıklayan İsmet Arzuman, 20 yıllık emeğinin böyle sonlanmasına neden olan Merkez Hakem Kurulu'nun, bunun nedenlerini açıklamak zorunda olduğunu söyledi.

Arzuman, İzmir Karaca Otel'de düzenlediği basın toplantısında, son haftaya kadar antrenmanlara düzenli şekilde devam ettiğini belirterek, şunları söyledi:

BENİMLE İLGİLİ SORUN OLMADIĞINI SÖYLEDİLER

''Yeni Federasyon ve Merkez Hakem Kurulu (MHK) göreve gelmeden bir gün önce, ben dahil birkaç hakem arkadaşım ile ilgili bazı gazetelerde çıkan haberler üzerine MHK Başkanı ve Federasyon Başkanı ile yaptığım bire bir görüşmelerde, benimle ilgili bir sorun olmadığını söylediler. Yollarımızın ayrılacağına dair herhangi bir şey söylemediler.

8 HAFTADIR MAÇ VERİLMEMESİ BENİ ÜZDÜ

Fakat bu yaşanan 8 haftalık periyotta maç verilmemesi, beni kamuoyunda bir açıklama yapma zorunluluğuna sevk etti. Ülkemizde futbolda belli bir seviyeye gelmiş biri olarak bu yaşananları içime sindiremedim. Çok severek yaptığım, beni tüm Türkiye'nin tanıdığı bir insan yapan futbol hakemliğimi burada üzülerek sonlandırıyorum.''

MHK AÇIKLAMA YAPMAK ZORUNDA

MHK tarafından basında kendisi hakkında yazılanlara cevap verilmemesi ve 8 haftadır görev alamamasının, kendisini ''şaibeli bir bitiş''e götürmekte olduğunu ifade eden Arzuman, ''20 yıllık emeğimin böyle sonlanmasına neden olan MHK bunun nedenlerini açıklamak zorundadır'' dedi.

Arzuman, hakemlik hayatı boyunca kararlarının tartışılabileceğini, eleştirilebileceğini, hatalı kararlar vermiş olabileceğini belirterek, şunları kaydetti:

KİMSEYE LAF SÖYLETMEM

''Fakat işin içine namus, şahsiyet, onur ve dürüstlük kavramları girince bunlarla ilgili olarak kimseye laf söyletmem. Açıklasınlar, biz mal varlıklarımızı bildirdik. Herkes benim sosyal hayatımı bilir. Söyleyemezler de zaten MHK bunu açıklamak zorundadır, bu onların bir görevidir. Benim herhangi bir konuda kimseye verilemeyecek bir hesabım yok.''

3 sezondur FIFA kokartını genç bir hakemin önü açılsın diye geri vermeyi kendisinin teklif ettiğini hatırlatan Arzuman, kimseyle bir sorunu olmadığını belirterek ''Kimse hakemliği gönlünce bırakamıyor'' dedi.

ARKADAŞLARIM ADINA KONUŞMA HAKKINA SAHİP DEĞİLİM

Bir basın mensubunun yeni Federasyon göreve başladığında, görev verilmeyecek hakemler hakkında basında bir liste çıktığını hatırlatması üzerine Arzuman, ''O liste 5 kişiydi. Diğer arkadaşlarla ilgili konuşma hakkına sahip değilim. Yeni dönemde kadroda düşünülmüyor da olabiliriz. Ama bu uygun bir lisanla bize anlatılabilirdi. Zaten ben sezon sonu hakemliği noktalayacaktım. Ama bunu daha uygun bir şekilde, dostça ayrılmak isterdim'' dedi.

KIZDIM...TELEVİZYON YORUMCUSU OLACAĞIM

Televizyonda yorumculuk yapmayı düşünüp düşünmediğinin sorulması üzerine Arzuman, ''Televizyon yorumcularına kızıp, yorumculuk yapacağım. Değişik bir şeyler yapmayı düşünüyoruz. Bu belgesel bir çalışma da olabilir'' dedi.

TÜRK HAKEMLİĞİ

Türk hakemlerin Avrupa'da neden görev alamadıklarına da değinen Arzuman bu konu hakkında şunları söyledi;

''Bizim bizden başka dostumuz yok. Avrupa'da neden hakemimiz yok. Şimdi EURO 2008'e gidecek hakemlere bakın. 12 tane hakeme bakın, 4 yılda top class'a çıkan ve EURO 2008'e giden hakem var. Bu hakemler bizim ülkemizde 1 sene hakemlik yapamaz'' dedi.

Arzuman, hakemlerin sadece tartan pistte antrenman yapabildiğini hatırlatarak, hakemlere yönelik şartların iyileştirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.