BIST 9.042
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.300,61
HABER /  GÜNCEL

İsmail Kahraman'ın laiklik sözlerine AK Parti'den tepki!

Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın laiklik ile ilgili "yeni anayasada olmamalıdır" sözlerine ilişkin bir tepki de AK Parti'den geldi. AK Partili Naci Bostancı, partinin laiklikle ilgili problemi olmadığını söyledi.

Abone ol

Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop ve AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın Laiklik ile ilgili sözlerine tepki gösterdi.

Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, "Laiklik maddesinin anayasadan çıkarılmasını tartışmış bile değiliz. AK Parti'nin anayasa teklifinde Laiklik maddesi var. Meclis Başkanı İsmail Kahraman parti adına konuşmuyor" dedi.

CHP’nin TBMM’de konuyu gündeme getirmesi üzerine söz alan Naci Bostancı,”AK Parti Grubunun laiklikle hiçbir problemi yoktur, bu bir. MYK’ya katılıyorum, AK Parti aynı zamanda bir anayasa taslağı hazırlıyor, Anayasa taslağı hazırlanırken hiç böyle bir gündemimiz yok” dedi.

"LAİKLİK İLKESİ AÇIKÇA YER ALMAKTADIR"

AK Parti'nin hukukçu milletvekillerinden ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başdanışmanı Burhan Kuzu da Twitter hesabından "AK Parti olarak hazırlamakta olduğumuz Anayasa metninde Laiklik ilkesi açıkça yer almaktadır. Elbette herkes ifade özgürlüğünde serbesttir" diye yazdı.

"BİZ BUNA AK PARTİ OLARAK KATILMAYIZ"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın, 'Yeni Anayasa'da laiklik olmamalı' sözleri ile ilgili, "Eğer bununla kastı 'Anayasa'da laiklik ilkesi olmamalıdır' ise buna biz AK Parti olarak katılmayız. Çünkü AK Parti, Cumhuriyetimizin temel niteliklerinden olan laiklik ilkesinin önemli olduğunu düşünmektedir" dedi.

Geçmişte laiklikle ilgili birtakım uygulama yanlışlıklarından kaynaklanan sorunlar yaşandığını ifade eden Şahin, "Ama artık Türkiye'de bu anlamda bir sorun yaşanmamaktadır. Nitekim Anayasa Mahkememizin laikliğin nasıl anlaşılması gerektiğine dair son kararları aslında bu konuda tüm tereddütleri de ortadan kaldırmıştır. Biz AK Parti olarak yeni hazırlamakta olduğumuz anayasamızda da Cumhuriyetin temel niteliklerinden olan demokratik olma vasfı, laiklik vasfı, sosyal hukuk devleti olma vasfını özenle muhafaza edeceğiz. Etmek durumundayız. Ama laikliğin bir gerekçede açıklamasını yapmak, nasıl anlaşılması gerekir laiklik, gerekçede bunu geniş şekilde izah etmeyi düşünüyoruz" dedi.

MECLİS BAŞKANI İSMAİL KAHRAMAN'IN LAİKLİK İLE İLGİLİ SÖZLERİ

TBMM Başkanı İsmail Kahraman dün akşam saatlerinde katıldığı bir programda yaptığı konuşmada “Laiklik bir kere yeni anayasada olmamalıdır. Dindar anayasa meselesinden anayasamızın kaçınmaması lazım. Dini olarak bahsetmesi lazım” ifadesini kullanmıştı.