BIST 9.455
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.499,25
HABER /  GÜNCEL

İsmail Güneş'in mezarına mektup

Helikopter kazasında ölen İsmail Güneş mezarı başında anıldı. 4 yaşındaki oğlunun mektubu ile 2 fotoğrafı mezara bırakıldı.

Abone ol

İhlas Haber Ajansı (İHA) Muhabiri İsmail Güneş, 25 Mart 2009 tarihinde Kahramanmaraş'ın Göksun İlçesi yakınlarında seçim gezisinden dönen ve içinde BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Sivas İl Başkanı Erhan üstündağ, İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı, Belediye Meclis üyesi adayı Murat Çetinkaya ve pilot Kaya İstektepe'nin bulunduğu helikopterin düşmesi sonucu yaşamını yitirmişti.

Güneş, helikopterin düşmesinden sonra telefonla hem haber merkezimizle hem de 212 acil servisle irtibata geçmişti. Haber merkezine ilettiği son haberi ve 112 acil servis elemanı ile çok nazik bir şekilde konuşması hafızalarından hala silinmedi. Helikopterin düşmesinden sonra İsmail Güneş'ten 2 gün haber alınamamış ve enkaza ulaşılmasıyla hayatını kaybettiği öğrenilmişti.

DUYGU DOLU ANLAR

İsmail Güneş’in oğlu Tuluğhan Güneş babasının ölümünün 4. yılında babasının mezarının başına iki adet resim bir de mektup bıraktı. Tuluğhan, babasına duyduğu özlemi yazdığı mektupta dile getirdi. Mektubu okuyanlar oldukça duygusal anlar yaşadı.

Anma programında konuşan Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Demiok, “Burada toplanmamızın sebebi dört yıl önce, trafik kazası diyorlar ama biz demeyeceğiz helikopter kazası diyorlar ama biz demeyeceğiz. Alıştık bunlara ne olduğu bilmeyen ama ortada bir gerçek var sizinde çok değerli yakınınız bizim ebedi liderimiz Sayın Muhsin Yazıcıoğlu ve onun yol arkadaşları ile birlikte çok sevgili kardeşimiz İsmail Güneş de dahil olmak üzere, Hakk'ın rahmetine kavuştu, onlar şehit oldu. Bugün onları mezarları başlarında yad etmek için buradayız” dedi.

Anadolu Basın Birliği Başkan Yardımcısı Kemal Çağlayan ise, Bugün İsmail’in aramızdan ayrılışının dördüncü yıl dönümü dört yıl önce mesleği ile birlikte haberin kutsallığıyla kar, yağmur, çamur demeden kamuoyuna bilgi aktarmak için en kutsal görevini yerine getirmek için arkadaşımız maalesef bir helikopter kazasında şehit düştü. Bugün çok üzüntülüyüz dördüncü yılı ama hala aramızda görüyoruz kendisini hiçbir zaman aramızdan ayırmadık ayırmayacağız” dedi.

Anma programına, Sivas Belediye Başkan Yardımcıları Orhan Demirok ve Yılmaz Uysal, İHA Kayseri Bölge Müdürü Cem Atakan, Anadolu Basın Birliği Başkan Yardımcısı Kemal Cağlayan, partililer, çok sayıda gazeteci ve vatandaşlar katıldı.