BIST 9.804
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.433,04
HABER /  GÜNCEL

İslam zirvesi aile fotoğrafına girmeye tek ülke

İSTANBUL'da yapılan İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'nin aile fotoğrafına Mısır girmedi.

Abone ol

İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi Türkiye ile Mısır arasındaki buzları eritmeye yetmedi.

Mısır ile ilişkilerin gerilmesinden sonra Türkiye’ye en üst düzeyde temsil, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri'nin İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi’ne katılması oldu.

Ama gerginlik  azalmışa benzemiyor; Zirve’de Mısır Dışişleri Bakanı aile fotoğrafında yer almadı. Bakan, ikili görüşmeler de yapmayarak ülkesine döndü.
 

İslam İşbirliği Teşkilatı’nın dönem başkanı Samih Şükri, Mısır'ı temsilen İstanbul'a gelerek dönem başkanlığını Türkiye'ye devretti.

Bu ziyaret, eski Cumhurbaşkanı Mursi devrildikten ve Sisi yönetimi başa geçtikten sonra, Türkiye'ye yapılan en üst düzey ziyaret olması açısından önemliydi.

Şükri, Zirve’ye katıldı ama aile fotoğrafında yer almadı.

İKİLİ YANYANA OTURSA DA MESAFELİYDİ

Samih Şükri, Zirve’nin açılışında konuşurken yanına Türkiye'nin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu oturdu. İkili yanyana otursa da mesafeliydi. Mısırlı Bakan, Sisi'nin mesajını okudu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şükri'yi alkışlamaması dikkat çekti. Şükri, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'na selam vermeden ayrıldı. Koltuğuna da yeni dönem başkanı olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan oturdu.

MISIRLI BAKAN ERDOĞAN'I DİNLEMEDEN AYRILDI

Mısırlı Bakan, Erdoğan'ın bu konuşmasını dinlemeden, salondan ayrılıp, ülkesine döndü. Zirve'de iki ülke arasında buzlar erimedi. Suudi Arabistan'ın çabalarına rağmen, iki ülke yetkilileri arasında bir görüşme yapılmadı.