BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İşkenceyle öldürüp organlarını çaldılar!

Vahşetni böylesi ne görüldü ne duyuldu! Danimarka'da tutuklanan Türk gencini gardiyanlar katletti ve organlarını çaldı.

Abone ol

Danimarka'da tutuklanan Ekrem, 10 gardiyan tarafından katledildi. Ailesi otopsi istedi. Ancak beyinciğinin ve kalbinin alındığı belirlendi... Yerine de bez konularak dikilmişti. Annesi ise 'Oğlumun organlarını verin' diyerek isyan etti.

Takvim gazetesinde yer alan habere göre, gurbet bir aileyi yaktı. 23 yaşındaki Ekrem Şahin, 2 yıl önce bir suç nedeniyle tutuklandı. Danimarka'nın Kolding Cezaevi'ne konuldu. Ailesi biricik evlatlarının tahliye olacağı günü beklerken, 6 Ocak 2011 gecesi acı haber geldi. Oğullarının rahatsızlandığı ve hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Aile hemen hastaneye koştu. Ancak karşılaştıkları manzara, tüyler ürperticiydi. Zira yoğun bakımdaki oğulları kendinde değildi.

DOMUZ BAĞI YAPMIŞLAR

Araştırmada, genç adamın gardiyanlar tarafından dövüldüğü belirlendi. Danimarkalılar, "Ekrem başka bir cezaevine nakledilmek istemiş. Gardiyanlara karşı gelmiş" dedi. Ancak Şahin ailesi, olayın peşini bırakmadı. Ekrem'in 10 gardiyanın dayağı sonrası öldüğü anlaşıldı. Hatta gardiyanlar genç adamı domuz bağı yapmıştı. Ailesi Ekrem'i Türkiye'de toprağa vermeden önce otopsi istedi. Ama Adli Tıp'tan gelen cevap tüyler ürperticiydi. Zira Danimarkalı yetkililer genç adamın beyinciğini ve kalbini söküp almıştı. Yerine de bez koyup dikmişti.

'ÜSTÜNÜ ÖRTÜYORLAR'

Bu gelişme sonrası şok geçiren aile, Türkiye'den yardım istedi. Anne Nermin Kalkan, Danimarka'nın olayın üstünü örtmeye çalıştığını söyledi. Acılı kadın, "Oğlumun ölüm nedeni için otopsi şart. Bunun için organları gerekiyor. Danimarka, oğlumun organlarını geri versin" dedi.