BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,93
ALTIN 2.444,37
HABER /  GÜNCEL

IŞİD'in hedefi AK Parti Kongresi'ydi flaş açıklama

GAZİANTEP'te ölü ele geçirilen canlı bomba Yunus Durmaz ve arkadaşlarının hedefinin dün gerçekleştirilen AK Parti 2. Olağanüstü Kongresi olduğu bildirildi.

Abone ol

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya polis operasyonunda kendisini patlatancanlı bombanın Yunus Durmaz olduğunun kesinleştiğini söyledi. Vali Yerlikaya Durmaz'ın operasyon gerçekleşmeseydi, AK Parti'nin pazar günü Ankara'da yapılankongresinde canlı bomba eylemi yapmayı planladığını belirtti.

Yerlikaya, Durmazlar grubunun Diyarbakır'da HDP mitingindeki, Şanlıurfa Suruç'taki, Ankara Garı önündeki ve İstanbul Beyoğlu'ndaki bombalı saldırıları gerçekleştirdiğini aktardı.

Yerlikaya, teröristlerin Antalya Expo'da planladıkları eylemi yoğun güvenlik nedeniyle gerçekleştiremediğini ve Galatasaray ve Fenerbahçe maçının ertelenme nedeninin yine Durmazlar grubunun eylem yapma ihtimali olduğunu belirtti.

Vali Yerlikaya operasyonda 95 kilo TNT, canlı bomba yelekleri ve uzun namlulu silahların yanı sıra çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiğini de söyledi.


Gaziantep'te Şehitkamil İlçesi'nde geçtiğimiz Perşembe akşamı iki patlama meydana gelmişti. Terör örgütü IŞİD'e ait hücre evinde düzenlenen operasyonda canlı bomba eylemcisi kendini patlamış, diğer terörist ise sağ ele geçirilmişti. Olayın ardından bir hücre evinde daha patlama olmuştu.

IŞİD'İN SÖZDE TÜRKİYE EMİRİ

Aranan teröristler listesinin 'Kırmızı kategorisinde' yer alarak başına 4 milyon lira ödül konulan, 4 gün önce Gaziantep'te düzenlenen operasyonda ölü ele geçirilen IŞİD'in sözde Türkiye emiri Yunus Durmaz'ın, Diyarbakır'da HDP mitingine bombalı saldırıda yer aldığı belirtildi.

Miting alanına girenleri görüntüleyen polis kamerası kayıtlarında, Yunus Durmaz'ın, mitingde üzerindeki bombaları patlatan IŞİD militanı Orhan Gönder ve bir kişi ile daha birlikte yer aldığı, bir gün sonra Gönder yakalanırken, kendisinin kaçtığı belirtildi.