BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

IŞİD'e en ağır darbe: 87 ölü!

Savaş uçaklarının hava saldırıları sonucu Kerkük sınırında bir hafta içinde 87 IŞİD’li öldürüldü...

Abone ol

ABD ve Fransa’nın savaş uçakları Kerkük sınırında IŞİD hedeflerine ağır darbe vurmaya devam ediyor. Savaş uçaklarının hava saldırıları sonucu bir hafta içinde 87 IŞİD’linin öldürüldüğü, 125’inin de yaralandığı bildirildi.
 
Kerkük sınırında bulunan muhabirimiz Hunar Adullah, hava operasyonlarının, şehrin Mala Abdullah, Mekteb Halid ve Raşad bölgelerinde yoğunlaştığını iletti.
 
Bölgede bulunan Peşmerge Güçleri yetkililerinin verdiği bilgiye göre, örgütün bölgeye yeni birlikler getirmesi üzerine yenide harekete geçen savaş uçakları, bir hafta içinde gerçekleştirdiği 13 saldırıda 87 IŞİD’liyi öldürdü. Operasyonlarda 125 örgüt mensubu da yaralandı.  
 
Peşmerge komutanlarından aldığımız bilgiye göre, IŞİD’in Kürdistan bayrağı açarak uçakları yanıltma ve peşmerge karargahlarının yakınlarında konumlanma planları bozuldu.
 
Kerkük Emniyet Müdürü Serhad Kadir, 12 Ekim günü saat 14.30 sıralarında koalisyona ait savaş uçaklarının Kerkük çevresinde, özellikle de Beşir ve Mela Abdullah köyleri yakınlarındaki IŞİD’e ait askeri noktaları yoğun şekilde bombaladığını bildirmişti.