BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Koalisyon Kobani çevresini vurmaya devam ediyor

Kobani'de sabah saatleri göreceli olarak sakin geçerken, ABD öncülüğündeki koalisyon uçaklarının kent çevresindeki IŞİD hedeflerini vurmaya devam ettiği bildirildi. Türkiye ise sınırdan Kobani tarafına geçişlere halen izin vermiyor.

Abone ol

ABD öncülüğündeki koalisyon uçaklarının Kobani çevresindeki hedefleri bugün de vurduğu öğrenildi.

Türkiye'nin Kobani'nin karşısında bulunan Suruç ilçesinden bildiren BBC muhabiri Kasra Naji, öğlen saatlerine kadar Kobani'nin göreceli olarak sessiz olduğunu ancak daha sonra koalisyon uçaklarının hava saldırılarının başladığını ve beş-altı kez bombaladığını bildirdi.

BBC muhabiri Naji, Kobani'ye bakan tepelerden çatışma seslerinin duyulabildiğini söyledi. Gazeteci ayrıca tepelerden Kobani'yi izleyen Suriyeli mültecilerle konuştuğunu belirtti.

Buna göre mülteciler, "Kentteki çatışmaların ancak bir iki mahalle ile sınırlı kalmış gözüktüğünü" söylüyor.

'Militanlar kente geri gelebilir'

Kobani'deki Kürt güçleri YPG (Halk Savunma Güçleri), BBC'e aktardıkları bilgide "IŞİD'in kentten neredeyse tamamen çıkarıldığını" öne sürmüştü.

YPG'nin kadın militanlardan oluşan kolu YPJ liderlerinden Baharin Kendal, sadece şehrin doğusundaki iki bölgenin hala IŞİD militanların elinde olduğunu söylemişti.

Ancak Naji, kentten çıkarılmış gözüken militanların tekrar geri gelme ihtimalinin olabileceğini, IŞİD'in kente yeniden savaşçı ve tank gönderme ihtimalinin bulunduğunu hatırlatıyor.

Sınırdan geçişlere izin yok

Türkiye-Suriye sınırından bildiren BBC Türkçe muhabiri Çağıl Kasapoğlu ise, Türkiye'nin Yumurtalık tarafından Kobani'ye geçişlere halen izin vermediğini aktardı.

Kasapoğlu, ellerinde ekmek ve battaniye olan bir grup Kobanili göçmenin Türkiye tarafından Kobani'ye geçerek ellerindeki malzemeyi kentte kalanlara vermek istediklerini, ancak askerin gaz bombası kullanarak geçişlere izin vermediğini söyledi.

BBC muhabiri bazı Kobanili mültecilerle görüştüğünü ve bu kişilerin "Kobani'de hala siviller olduğunu söylediğini" aktardı.

Fransız Haber Ajansı AFP'ye konuşan Kobani Kantonu Eş Başkanı Enver Müslim ise, kentin merkezinde ve güneyinde halen sivillerin bulunduğunu, IŞİD'in keskin nişancıları ve top atışları nedeni ile kentten dışarı çıkarılamadıklarını aktardı. Müslim sivillerin zor durumda olduğunu ifade etti.