BIST 9.464
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.492,53
HABER /  DÜNYA

IŞİD son dakika Kobani'yi kalbinden vurdu

IŞİD son dakika saldırılarında Kobani'yi kalbinden vurdu, Kobane kent merkezine bomba yüklü 6 araçla intihar saldırısı düzenlendi.

Abone ol

IŞİD'den gelen son dakika haber şoke etti, haftalardır kuşattığı ama ele geçiremediği Kobani'nin merkezine bomba yüklü 6 araçla intihar saldırısı düzenledi. 
kobane-işid-intihar-saldirisi.jpg
26 IŞİD ÜYESİ ÖLDÜRÜLDÜ


Muhalif Rakka Devrimcileri'nden alınan bilgiye göre, IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalar Kobani'nin doğu kesiminde devam ediyor. IŞİD, bomba yüklü 6 araçla ilçe merkezinde intihar saldırısı düzenledi. Saldırı sonrası bölgedeki binalarda hasar oluştu. İntihar saldırısının ardından ilçeye sızmaya çalışan 26 IŞİD üyesi de silahlı gruplar tarafından öldürüldü.

isid-kobaniye-intihar-saldiri-duzenledi.jpg
MÜRŞİTPINAR SINIRI KAPISINDA DA ŞOK

IŞİD'in Kobani'yi düşürmek için almaya uğraştığı kritik önemdeki Mürşitpınar sınır kapısında da intihar saldırısı meydana geldi. Bir cami yakınında patlatılan kamyon sebebiyle çok sayıda bina yıkılırken 5 kişinin yaralandığı haberleri ulaştı.

isid-kobaniye-intihar-saldirisi-duzenledi.jpg

ABD VURDU 

Bu arada ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçakları, Kobani'deki IŞİD hedeflerine yeni hava saldırısı düzenledi.

Saldırı sonrası meydana gelen patlama sesleri, Suriye sınırındaki Suruç ilçesinden de duyuldu.