BIST 9.008
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.280,03
HABER /  GÜNCEL

Batman'da 20 ATM ateşe verildi!

3 gün süren gösteriler sırasında, çeşitli kamu ve özel bankalara ait 20 ATM ateşe verildi.

Abone ol

Batman'da 8 Ekim tarihinde Kobani protestolarıyla başlayan ve 3 gün süren gösteriler sırasında, çeşitli kamu ve özel bankalara ait 20 ATM ateşe verildi. Olaylarda toplam 3 milyon lira yandığı veya kaybolduğu belirtildi.

Batman Valisi Azmi Çelik, olaylarda 7'si çocuk 22 kişinin tutuklandığını belirterek, işyeri hasar gören vatandaşların zararının karşılanacağını söyledi.

Özel bir banka olaylar sırasında kaybolan kasasının peşine düştü. Çek ve senetlerin içinde olduğu kasayı özel bir otoyla götüren bir grup göstericinin, binadaki büyük kasayı açabilmek için kezzap suyu kullandıkları ortaya çıktı. Banka binasındaki hasar konusunda şube yetkilileri bilgi vermekten kaçınırken, banka şubesinin ön bölümü ise demir saçlarla kapatıldı. Çalınan para kasasının bulunması için Emniyet Müdürlüğü, Hırsızlık Masası ekipleri geniş çaplı araştırma başlattı.

KESİN HASAR ARAŞTIRILIYOR

En fazla hasarın yaşandığı banka şubelerinde, hasar tespit çalışmaları için Ankara'dan bazı banka yetkilileri kente geldi. Atıl durumdaki ATM'lerdeki otomatik para kasalarındaki paranın tespiti konusunda heyet, incelemelere başladı. Yüklü miktarda paraların ATM cihazlarının ateşe verildiği sırada kül olduğu iddia edildi.

SİGORTA ŞİRKETLERİ ÇEKİLİYOR

Batman kent merkezinde çıkan olaylar nedeniyle sigorta şirketleri, poliçe işlemlerini durdurma kararı aldı. Batman kent merkezinde 30'a yakın yetkili sigorta acentesinde işlemler büyük oranda durdu. Bölgeden çekilmeye hazırlanan sigorta şirketleri, 'toplumsal olaylarda' riskli bölgelerdeki illerde bir süre işlem yapmamayı kararlaştırdığı iddia edildi. Sigortalı işyeri oranının yüzde 10, araç sayısının da yüzde 40 civarında olduğu Batman'da, zarar gören çok sayıda özel otomobilin kaskosu olmadığından araç sahiplerinin hasarı karşılanmadı.

VALİ ÇELİK:ESNAFIN HASARI KARŞILANACAK

Vali Azmi Çelik, olaylarda hasar gören esnafın zararının karşılanacağını açıkladı. Henüz tespit edilemeyen iş yerlerinde tespit çalışmalarının hızlandırılacağını belirten Vali Çelik,"Mobese görüntülerinde her şey açık ve seçik ortada. Birileri kılıf aramasın. Yağma ve talana yönelik görüntüler kameralara yansımış durumda. Zarar gören esnafın mağduriyeti giderilecek. Bu konuda İçişleri Bakanlığımız'ın da açıklaması var. Hafta sonundan itibaren hasar tespit çalışmalarına hız verildi" diye konuştu.

Kentte olaylara karışan 7'si çocuk, toplam 22 kişinin çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı belirtildi.

ATM