BIST 9.071
DOLAR 32,38
EURO 34,98
ALTIN 2.326,16
HABER /  GÜNCEL

IŞİD bayrağındaki müthiş detay! Meğer...

IŞİD'in kullandığı siyah bayrakta ne yazıyor? Bayrağın tasarımının sırrı şaşkına çevirdi, çünkü üstündeki yazı Topkapı'daki mektuptan alınma.

Abone ol

IŞİD'in kullandığı bayraktaki logo ve yazılar Hazreti Muhammed'in mührü... Dahası bu mühür Peygamberin Topkapı Sarayı'nda muhafaza edilen dört mektubunun altında basılıdır. Murat Bardakçı diyor ki IŞİD terör örgütü olabilir ama bu bayrağın tasarımı tam bir yaratıcı zeka eseri ve bir tasarım şaheseri..

Sınırlarımızın hemen ilerisinde ortalığı birbirine katan IŞİD ile ilgili haberlerin yanında, mutlaka bir de fotoğraf görüyorsunuz: Üst kısmında bir satır yazının olduğu, alta doğru da daire içerisinde bir başka yazının yeraldığı siyah renkli örgüt bayrağı...

Milisler ellerinde bu bayrakla poz veriyorlar, IŞİD ele geçirdiği yerlerin girişine hemen bu sembolü yerleştiriyor, direklere de bu bayrak çekiliyor...

BAYRAKTAKİ MÜHÜR

Bayrağın üzerindeki dairenin içerisinde bulunan yazının ne olduğunu ve nereden alındığını tarihçi Murat Bardakçı açıkladı;

hazreti-muhammedin-mektubu.jpg
Hazreti Muhammed'in Ahsa Valisi el-Munzir bin Savâ'ya gönderdiği mektubun altındaki mühür ve IŞİD'in peygamberin mührünün yeraldığı bayrağı.

IŞİD BAYRAĞINDAKİ MÜHÜR

işid-bayraği.jpg

-"Sözkonusu daire ve içerisindeki yazı Hazreti Muhammed'in mührüdür, peygamberin Topkapı Sarayı'nda muhafaza edilen dört adet mektubunun altında basılıdır ve bu mektupların verdiği ilhamla IŞİD'in bayrağında da yer bulmuştur."

SİYAH RENKLİ BAYRAKLAR

Hazreti Muhammed'in "râye" ismi verilen bayrağı siyah olduğu için cihad bayrakları Abbasîler'den itibaren hep siyah renkte olmuş ve Abbasîler ile mücadele eden son Emevî Halifesi İkinci Mervan'ın kırmızı bayrak açmasının dışında bu gelenek günümüze kadar devam etmiştir. Bugün cihad iddiasında bulunan el Kaide'den IŞİD'e kadar ne kadar örgüt varsa, hepsi aynı gelenek uyarınca siyah bayrak kullanırlar.

ÜSTÜNDE NE YAZIYOR?

Bayrakta "kelime-i tevhid", yani "Allah'tan başka Tanrı yoktur; Muhammed Allah'ın elçisidir" demek olan "Lâ İlâhe İllallah Muhammedun Resulullah" sözleri yazılıdır. "Kelime-i tevhid", İslâm'ın esasını teşkil eden tevhid kavramının ifadesidir; bugüne kadar hat levhalarından taş işçiliğine, ilâhilerden zikirlere ve bayraklara kadar birçok yerde kullanılmıştır, meselâ, Suudi Arabistan'ın yeşil renkli bayrağının üzerinde de kelime-i tevhid vardır.

HZ. MUHAMMED'İN MÜHRÜ

IŞİD'in bayrağının üst tarafındaki satırda kelime-i tevhidin "Lâ İlâhe İllallah" şeklindeki ilk kısmı, alttaki dairede de ikinci bölümü, yani "Muhammedun Resulullah" ibâresi vardır ve işte bu daire, Hazreti Muhammed'in mührünün oraya monte edilmiş şeklidir.

TOPKAPI'DAKİ MEKTUPTAN MI ALINDI?

Topkapı Sarayı'nın Kutsal Emanetler Dairesi'nde, Hazreti Muhammed'a ait dört adet mektup bulunur ve mektuplar Kıptîler'in reisi Mukavkıs'a, Ahsa Valisi el-Munzir bin Savâ'ya, Gassani hükümdarı Hâris bin Ebi Şemir el-Cassânî'ye ve sahte peygamber Müseylimetü'l-Kezzâb'a gönderilmiştir.

Mektupların altında da peygamberin üzerinde "Allah'ın elçisi Muhammed" mânâsına gelen "Muhammedun Resulullah" sözlerinin yazılı olduğu mührü basılıdır.

Örgütün bayrağındaki, kelime-i tevhid'in ikinci kısmını, Hazreti Muhammed'in şimdi Topkapı Sarayı'nda muhafaza edilen mektuplarındaki bu mühür teşkil ediyor!

Bayrağın kimin tarafından dizayn edildiğini bilmiyorum ama çizimi yapan kişinin peygamberimizin Topkapı Sarayı'ndaki mektuplarından gayet iyi haberdar olduğu besbelli!

YARATICI BİR ZEKA ESERİ

işid-bayraği.20140618090454.jpg
IŞİD terörist olabilir, katil olabilir, hattâ dünyanın en kanlı örgütlerinden biri bile olabilir fakat bayrağı ile ilgili bir hususu çok kişinin hiddetleneceğini bilerek, açıkça dile getirmem lâzım: Bayrağın üzerine kelime-i tevhidin yerleştirilmesinde Hazreti Muhammed'in mührünün görüntüsünü aynen almak yaratıcı bir zekânın eseridir ve bu logo dolayısı ile bir tasarım şaheseridir!