BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

İşe gitmeyen memura kötü haber!

Depresyonda olduğunu gerekçe göstererek işe gitmeyen memura Danıştay'dan üzücü haber geldi.

Abone ol

"Depresyondayım" diyerek e 20 gün gitmeyen a Danıştay'dan kötü haber geldi. Danıştay, depresyonda olmasını gerekçe gösteren ve işe 20 gün boyunca gitmeyen B.K.'nin işine son verildi.

Olay şöyle gelişti: Depresyonda olan B.K., Ankara Numune Hastanesi'nde muayene olduktan sonra yaklaşık 3 hafta işe gitmedi. Yirmi gün sonra bir iç hastalıkları uzmanına muayene oldu ve "depresyon, anksiyete bozukluğu tanısı ile" psikiyatri muayenesine sevk edildi. "Depresyon" tanısı ile 5 günlük istirahat aldı.

10 GÜN KESİNTİSİZ GİTMEDİĞİ İÇİN  

Ancak, bu sürede 20 gün hiç işe gitmediği için hakkında tutanak tutuldu ve 10 gün kesintisiz işe gitmediği için de görevine son verildi.

B.K. konuyu yargıya taşıdı. Ankara 9. İdare Mahkemesi, hastalığın niteliğinden dolayı sağlık raporu olmasa da işe gelmediği tarihlere rastlayan sürenin mazeret olarak kabul edilebileceğini belirterek, davacı lehine karar verdi. Danıştay ise 'na göre sağlık raporu olmadığı için göreve son verme işleminin hukuka uygun olduğuna karar verdi. 12. Daire'nin kararında, B.K'nin göreve gelmediği kabul edilen tarihler arasında mazeret olarak kabul edilecek sorunlarının bulunduğuna yönelik sağlık raporu ya da tedavi belgesi sunmadığına dikkat çekildi. Kararda, Yasası'na göre, mazeret olmadan 10 gün boyunca işe gelmeyenin işine son verildiği anımsatıldı. B.K'nin 2004 yılında açtığı dava 9 yıl sürdü. Danıştay, İdare Mahkemesi'nin verdiği kararı oy çokluğu ile bozdu.