BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,68
ALTIN 2.408,14
HABER /  GÜNCEL

İşçilerin ailelerine verilecek ölüm geliri ne kadar?

Manisa Soma'da yaşanan maden faciasının ardından ölen işçilerin ailelerine SGK tarafından 1000 lira ölüm geliri verileceği açıklandı.

Abone ol

SGK Başkan Yardımcısı Mustafa Kuruca, Soma'daki faciada hayatını kaybeden madencilerin ailelerine 1000 lira ölüm geliri verileceğini söyledi. 

Türkiye, Manisa Soma'daki madende çıkan yangında hayatını kaybeden yüzlerce işçiye ağlıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu da olay sonrası Soma’yla ilgili incelemelere başladı.

SGK Başkan Yardımcısı Mustafa Kuruca, madende çalıştığı iddia edilen 15 yaşındaki Kemal Yıldız için yasal işlem yapılacağını söyledi.

ÖLÜM GELİRİ

Hayatını kaybeden ve yaralanan işçiler için de çalışma yapılacağını belirten Kuruca, ölen madencilerin ailelerine yaklaşık olarak 1000 lira ölüm geliri verileceğini söyledi.

Sosyal güvenlik mevzuatına göre, iş kazası veya meslek hastalığına bağlı nedenlerden dolayı ölen sigortalının hak sahiplerine, aylık kazancının yüzde 70’i, ölüm geliri olarak bağlanıyor.

Olayın iş kazası olarak resmiyet kazanmasının hemen ardından süreç başlatılıyor ve gerekli işlemlerin ardından hak sahiplerine maaş ödeniyor.


KURTULAN MADENCİNİN ANLATTIKLARI KAHRETTİ-TIKLA İZLE