BIST 9.525
DOLAR 32,62
EURO 34,78
ALTIN 2.505,94
HABER /  DÜNYA

İşadamı öyle bir yöntemle dolandırıldı ki..

İstanbul’da elindeki özel solüsyonla yıkandığında kağıtların euro banknotlarına dönüştüğünü söyleyerek bir iş adamını 110 bin euro dolandıra...

Abone ol

İstanbul’da elindeki özel solüsyonla yıkandığında kağıtların euro banknotlarına dönüştüğünü söyleyerek bir iş adamını 110 bin euro dolandıran Kamerun uyruklu şahıs yakalandı.
İstanbul’da polise başvuran iş adamı S.S., internet üzerinden gelen bir mail aracılığıyla bir kişiyle tanıştığını anlatarak, "Bana ülkelerinden para çıkaramadıklarını söyledi. Önce Fransa’ya, daha sonra Türkiye’ye getirmeyi planladığı 6 milyon 200 bin euro için benden yardım istedi. Elinde özel bir solüsyonla yıkandığında 100 euroluk banknotlara dönüşen kağıtlar olduğunu söyledi. Bu solüsyonu almak için benden önce 30 bin dolar, daha sonra 70 bin euro, son olarak da 110 bin euro talep ettiler. İstedikleri paraları hesaba yatırdım" dedi.
Şüphelinin güven sağlamak için kendilerine bir gösteri yaptığını ve kağıtların 100 euroya dönüştüğünü gördüğünü anlatan S.S., "Paraları yatırdıktan sonra dolandırıldığımızı anladık" dedi.
Polis, tekrar para istedikleri öğrenilen şüphelileri yakalamak için harekete geçti. İstenen 300 bin euronun götürüleceği otele yapılan operasyonda, parayı almaya gelen Roger M. (33) gözaltına alındı.
Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliğinde sorgulanan Roger M., suçlamaları kabul etmeyerek bir arkadaşının ricası üzerine parayı almaya geldiğini söyledi. Çıkarıldığı adliyede serbest bırakılan şüpheli, Türkiye’ye yasal olmayan yollardan girdiği tespit edilince sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğüne teslim edildi.
(İHA)