BIST 9.916
DOLAR 32,43
EURO 34,74
ALTIN 2.435,76
HABER /  DÜNYA

F.Bahçe ve G.Saray’a teşekkür etti

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Son Ferbahçe-Galatasaray derbisi öncesinde kulüp başkanları, hocalar, takım kaptanları, oyuncular, sağd...

Abone ol

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Son Ferbahçe-Galatasaray derbisi öncesinde kulüp başkanları, hocalar, takım kaptanları, oyuncular, sağduyulu ve soğukkanlı yaklaşımlar içinde oldular. Türk futbolu adına, Türk sporu adına hepsine teşekkürlerimi ifade ediyorum" dedi.
Bin 200 kişilik yüksek öğrenim öğrenci yurdu ve kapalı yüzme havuzu temel atma törenine katılmak için Yozgat’a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı’yı ziyaret etti. Ziyarette basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Fenerbahçe - Galatasaray maçında olay çıkmamasının sevindirici olduğunu kaydetti. “Kulüp başkanları soğukkanlı ve sağduyulu mesajlar verdiğinde tribünlerde olay çıkma ihtimali sıfıra iner. Hocalar soğukkanlı sağduyulu mesajlar verdiğinde tribünlerde olay çıkma ihtimali sıfıra iner, takım kaptanları ve futbolcular gerilimden uzak mesajlar verdiği takdirde tribünlerde olay çıkma ihtimali sıfıra iner” diyen Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, “Son Ferbahçe -Galatasaray derbisi öncesinde kulüp başkanları, hocalar, takım kaptanları, oyucular, gerçekten çok ılımlı, gerilim nedeni olmayacak sağduyulu ve soğukkanlı yaklaşımlar içinde oldular. Türk futbolu adına, Türk sporu adına hepsine teşekkürlerimi ifade ediyorum. Bu atmosferi bu şekilde sürdürürsek Türkiye’de futbol maçlarında olay çıkmayacağı kanaatindeyim” ifadelerini kullandı.

DEPLASMAN YASAĞI
Tribünler rahat ve huzurlu olunca, başkanlar rahat ve huzurlu olunca, sahada görev yapan hakemin de karar alma ve uygulamada rahat ve huzurlu hareket edebildiğini ifade eden Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, “Bu maç vesilesiyle Türkiye’de bir kere daha görebildik. Nihayetinde ortada Türk futbolunda olması gereken bir tablo var. Arzu edilen buydu, olması gereken buydu. Bu havanın devam etmesi lazım. Biz de, ‘Derbinin rengi sarı’ sloganıyla yola çıkmıştık. Sarı lacivert, sarı kırmızıdan hareketle bu hava devam ederse inanıyorum ki Türkiye’de deplasman yasakları da son bulacaktır. Tribünlerde küfür, şiddet, sahaya yabancı cisim atma olayları son bulursa, konuk takımın oyuncu veya yöneticilerine yönelik fiili ve sözlü tacizler son bulursa... Son maçta bunlar yaşanmadı. Deplasman yasakları da son bulacaktır. Taraflara da teşekkür ediyorum, tribünlere de teşekkür ediyorum. Türkiye’nin barışa, kardeşliğe dostluğa ve güzelliğe ihtiyacı var. Türkiye’nin ihtiyacı olanı ortaya koydular sağ olsunlar” diye konuştu.
(İHA)