BIST 10.657
DOLAR 32,06
EURO 34,81
ALTIN 2.423,18
HABER /  GÜNCEL

İş güvenliği semineri

Kartal Belediyesi'nde çevre sağlığı ve iş güvenliği eğitim semineri yapıldı.

Abone ol

Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nce çevre sağlığı ve iş güvenliği eğitim semineri yapıldı. Yakacık Hürriyet Mahallesi Yaşam Kalitesi Yükseltme Merkezi’nde düzenlenen seminere; Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar, belediye yöneticileri, Kartal genelinde faaliyet gösteren küçük ölçekli imalat ve atölye bazındaki işyeri sahipleri, işçiler ve meslek lisesinden çok sayıda öğrenci katıldı.

Seminere; Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. H.Hilmi Sabuncu, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Türkiye Çevre Koruma ve Yeşillendirme Kurumu Başkanı Doç Dr. Barbaros Gönençgil ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı İtfaiye Daire Başkanlığı’nda eğitmen Şerar Çalışkan katılarak kendi uzmanlık alanlarıyla ilgili açıklamalarda bulundular.

Seminerde Doç Dr. Barbaros Gönençgil, “1971’de kabul edilen ekoloji (çevre bilimi) yasalarına göre; ekolojik sistemde bir noktadaki küçük bir bozulma, uzak bir noktada geç bir dönemde çok büyük etkilerle kendini gösterir. Doğada atık yoktur. Her şey taşınır dönüşür, döngüde yerini alır. Doğa en iyisini bilir. Doğa üzerinde insan eliyle yapılan her türlü müdahale, doğa için eninde sonunda yıkıcı olabilir. Her kazanımın bir maliyeti vardır ve bedel ödemekten kaçınılamaz” dedi.

Çevre sağlığına ekolojik yaklaşımın sadece bozulan çevrenin düzeltilmesi değil, aynı zamanda bozulmadan korumayı öneren bir yaklaşım olduğunu söyleyen Doç. Dr. Gönençgil, bu gerçekler ışığında doğa ve çevreye karşı daha duyarlı ve bilinçli davranmak gerektiğini ifade etti. Doç. Gönençgil, çevre sağlığı hizmetlerinin iyileştirilmesi amacıyla; ulusal veya uluslararası düzeyde pilot çalışmalar yapmak, ortak projeler geliştirmek ve uygulamak için Ulusal Çevre Sağlığı Eylem Planı’nın kabul edildiğini söyledi.

İtfaiye ve Yangın eğitmeni Şerar Çalışkan, yangın türleri ve müdahale yollarından söz edip özellikle yangın sırasında aşırı panik ve heyecanla hareket etmenin olumsuz sonuçlara yol açacağını söyleyip slaytlarla örnekler verdi. Prof. Dr. H.Hilmi Sabuncu da, iş kazaları ve iş güvenliği konularında işçi ve işverene düşen yasal haklar ve yükümlülüklerden söz etti. Prof. Sabuncu, iş kazalarını en aza indirmek için alınacak bazı küçük önlemleri slaytlar eşliğinde örneklerle gösterdi. Prof. Sabuncu bu konuda belediyelere de büyük görevler düştüğünü ifade ederek Kartal Belediyesi’nin konuya ilgi gösteren az sayıda belediyelerden biri olduğunu vurgulayarak başkan Arif Dağlar’a duyarlılığından dolayı teşekkür etti.

Seminer sonunda bir konuşma yapan başkan Arif Dağlar, özellikle meslek lisesi öğrencileri olmak üzere konuya duyarlı davranan tüm davetlilere ve konuşmacılara teşekkür ederek insan sağlığı ve çevreye duyarlı bir yönetim anlayışı benimsediklerini ve bunu her alanda gösterdiklerini söyledi. Başkan, Kartal’da Kartalite Projesi’yle her alanda sistemli bir yönetim modelini başarıyla uyguladıklarını ve diğer belediyelerin kendilerini örnek aldıklarını görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirip belediyede 7 yıldızlı bir yönetim sistemini uyguladıklarını, çalışmalarında; doğa, çevre, insan ve tüm canlılara önem verdiklerini sözlerine ekledi.

Başkan, konuşmasının sonunda, işyeri sahipleri ve çalışanlar ile Kartal’lıarın, bu seminerde verilen mesajı aldıklarına inandığını belirterek gelecekte doğaya, iş kazalarına ve çevreye daha duyarlı bir toplumun oluşmasına katkı sağlamaktan büyük memnuniyet duyacağını ifade ederken katılan konuşmacılara birer buket ve tüm katılımcılara da katılım belgesi verdi.