BIST 10.677
DOLAR 32,24
EURO 34,98
ALTIN 2.444,96
HABER /  GÜNCEL

Ata Özer Bağcılarda

Bağcılar Belediyesi Çocuk Şurası'na katılan İl Milli Eğitim müdürü katıldı.

Abone ol

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, “Öğrencilerimiz şehit aileleri için 3,5 Trilyon topladı.”

Bağcılar Belediyesi Çocuk Şurası’na katılan İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

Bağcılar Belediyesi Çocuk Meclisi tarafından 6.sı düzenlenen Çocuk Şurası Bağcılar Halk Sarayında gerçekleştirdi.
Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın açış konuşmasını yaptığı programda, öğrenciler hazırlamış oldukları; Aile içi şiddetin çocuk üzerindeki etkileri, teneffüs oyunları, okullardaki şiddet ve uyuşturucu kullanımları gibi konuların sunumlarını yaptılar.

Öğrenciler: “Bizi eğitiyorsunuz ama anne-babalarımızı kim eğitecek.”

Toplantıya katılan İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, çocukların birbirinden önemli konulardaki sorularını cevapladı. Özellikle öğrencilerin, “Bizi eğitiyorsunuz ama anne babalarımızı kim eğitecek, şiddetin olduğu evdeki çocukların ileride şiddete başvurmasını nasıl engelliyeceksiniz, okullarımızdaki spor alanları yetersiz gibi” soruları ve gündemdeki bazı soruları cevaplayan Ata Özer şunları söyledi:

“Öğrencileri projelere ve sosyal etkinliklere yönlendirdik, şiddet olayları azalmaya başladı”

“İstanbul Milli Eğitim Müdürü olarak göreve geldiğim günden itibaren özellikle ‘okulda şiddet’le büyük mücadele ettik. Yıllardır atıl olan kütüphaneleri öğrencilere açtık. 2 milyon 173 bin öğrenci için 794 bin 529 konuda eğitici çalışma yaptık. Aile içi şiddet, zararlı alışkanlıklar, sosyal uyum gibi konularda 900 bin 836 veliyi eğitime aldık. 60 bin 213 öğrenciyi model öğrenci seçip ödüllendirdik. Ve en önemlisi de, öğrencilerimiz proje üretmeye ve sportif, sosyal etkinliklere yönlendirerek, şiddeti azalttık. Madde bağımlılığına karşı ise ‘4B’, (bilgilendirme, bilinçlendirme, baş etme ve bitirme) stratejisi uygulamak için 175 sahifelik klavuz bir kitap hazırladık. Bunları öğrenci velilerine, okul müdürlerine ve öğretmenlere dağıttık. 3 bin okul içinde sadece 6 şiddet olayı olmuştur. Bu önemli başarıdır.”

“Aile, öğretmen ve okul üçgeninde, konuşan, tartışan bir gençlik ortamı hazırlıyoruz”

Eğitim ve öğretimin sadece derslerden ibaret olmadığını belirten Ata Özer, okullardaki spor ve kültürel yarışmalarının arttırılması yönünde gerekli tedbirlerin alındığını, kavga eden, sokağa atılan bir gençlik değil, konuşan ve tartışan bir gençlik ortamının hazırlanmasında gayret gösterildiğini, bu ortamı, sevgi, saygı, iletişim, ilgi, kültürel ve sportif faaliyetler ile, aile, öğretmen ve okul üçgeninde kurmaya çalıştıklarını söyledi.

“Önemli bir projeye başlıyoruz.”

Ata Özer, bütün sağlık kuruluşlarına seslenerek, başlatacakları çok önemli projeye de sahip çıkılmasını söyledi. Projeye göre; bütün öğrencilerin fiziki durumu incelenerek, hangi spor dalına uygun olduğu belirtilecek ve o yönde eğitim alacak.

“Belediyelerimize müteşekkiriz.”

Özellikle İBB Başkanı Kadir Topbaş’a teşekkür eden Ata Özer, başta Bağcılar Belediyesi olmak üzere birçok ilçe belediyesi, okullara ciddi yatırımlar yapıyorlar. Hayırseverleri teşvik edip okul yapmalarını sağlıyorlar. Şu anda Milletvekili olan Feyzullah Kıyıklık ve Bağcılar’ın yeni başkanı Lokman Çağırıcı’nın, son iki yılda yaptığı okul ve eğitim yatırımlarının Türkiye’ye örnek olması gerektiğini vurguladı.

Ata Özer, okullardaki öğle yemeği konusuna da değindi.

Toplantının ardından basın mensuplarının bazı soruların cevaplayan Ata Özer, son zamanlarda tartışılan okullardaki öğle yemeği konusuna da değindi. Beş yıl önce alınan encümen kararına göre İstanbul’daki okullarda öğle yemeği servisinin kaldırıldığını belirterek ve bazı ailelerin kışkırtıldığını belirterek şunları söyledi:

“617 okuldan sadece 46’sında yemek veriliyordu. Kentteki öğrencilerin yüzde 98’i yemek yemiyor. Anne ve babaların sömürülmesine izin vermeyeceğim. Bakanlığın yemek tarifesi 1Lira 900 kuruş. Okullarda 4 Liradan 6,5 Liraya kadar yemek veriliyor. Yemek firmaları ve bazı yöneticiler rant sağlıyorlardı. Ayrıca, yemekten zehirlenen bir çocuk ölse, bunun hesabını kim verecek”diye konuştu.