BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

İş Dünyası demokratik paketten umutlu

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, demokratikleşme paketinin Türkiye için dönüm noktası olduğunu söyledi. <br/> BTSO’da 1...

Abone ol

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, demokratikleşme paketinin Türkiye için dönüm noktası olduğunu söyledi.
BTSO’da 17 konsey grubunun tanıtıldığı toplantı sonrasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın demokratikleşme paketi açıklamasını televizyondan takip eden Bursalı sanayiciler, paketin ülke için hayırlı olmasını diledi. Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Başbakan Erdoğan’ın açıklamalarını dinleyen BTSO Başkanı İbrahim Burkay, demokratikleşme paketinin Türkiye için dönüm noktası olduğunu açıkladı.
Burkay, "İnşallah Türkiye büyük bir şans yakalıyor. Umut ediyorum ki, Türk siyaseti bu dönüm noktasında bu şansını iyi kullanır. Netice itibariyle, Türkiye’nin en büyük problemlerinden biri olan, 35-40 yıldır Türkiye siyasetini ve ekonomisini meşgul eden bu alanda önemli adımlar atılmış oldu" dedi.
Türkiye’nin önümüzdeki 10 yılda dünyanın en güçlü ilk 10 ekonomisi arasında girmeyi hedeflediğini hatırlatan Burkay şöyle devam etti:
"Bu yüzden bu meselenin mutlaka Türkiye gündeminden çıkması gerekiyor. Bütün taleplerin siyasi zeminde yapılması gerekiyor. Türkiye bunu becerecek kabiliyete sahiptir. Önemli olan bütün paydaşların bu platformda sözlerini söylemesidir. Türkiye bu fırsatı iyi değerlendirecektir. Bu paket, ümit ediyorum ki Türkiye için hayırlı olur".
(İHA)