BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,68
ALTIN 2.404,53
HABER /  DÜNYA

Paketten detaylar

Başbakan Erdoğan paketin içeriğini açıkladı. <br/>Erdoğan, "Farklı dil ve lehçelerde siyasi propaganda imkanını getiriyoruz. Türkçe’nin ya...

Abone ol

Başbakan Erdoğan paketin içeriğini açıkladı.
Erdoğan, "Farklı dil ve lehçelerde siyasi propaganda imkanını getiriyoruz. Türkçe’nin yanında farklı dil ve lehçelerin kullanılabilmesini getirebiliyoruz. 43 maddenin kısıtlayıcı maddeyi kaldırıyoruz. Ayrımcılıkla daha iyi mücadele etmek için cezayı artırıyoruz. Bu sebeple işlenen suçun cezasını 1 yıldan 3 yıla kadar artırıyoruz. Ayrımcılıkla mücadele ve eşitlik kurulu kuruluyoruz. Yaşam tarzına saygıyı türk ceza kanunuyla güvence altına alıyoruz. TCK’da belirli harflerin kullanılmasından var olan cezai müeyyideyi kaldırıyoruz. Klavyelere özgürlük getiriyoruz. Toplantı ve yer düzenlenmesinde ilgili dışarıda güneş batmadan dağılacak şekilde kapalı yerlerde saat 00.00’a kadar yapılabilecek. Hükümet komiseri uygulumasına son veriyoruz.
Eğitim ile ilgili özel okullarda farklı dil ve lehçelerde eğitimin önünü açıyoruz. Farklı dil ve lehçelerin öğrenilmesi için özel kurs imkanını getirmiştik. Köy isimlerinin değiştirilmesinin önündeki yasal engeli kaldırıyoruz. il ve ilçe isimlerinin değiştirilme talebini hükümetimiz dikkate alacak. Nevşehir Üniversitesinin ismini Hacı Bektaş veli olarak değiştiriyoruz. Kişisel verilerin korunmasına yasal güvence getiriyoruz. Yardım toplama konusunda ise, vatandaşlar bundan sonra yardımlarını istediği yere verebilecek. Bunlar yasal düzenleme gerektiriyor" dedi.

Reform paketimiz idari düzenleme gerektirenler ise
"Kamu kurumlarında başörtüsü yasağını kaldırıyoruz. Kadın ve erkekler için kısıtlayıcı hükümler içeriyor. Kadın çalışanların giyimleri üzerindeki ayrımcılığı kaldırıyoruz. Resmi kıyafet giyenleri bunun dışında tutuyoruz.
ilk okullarıdaki öğrenci andı uygulamasını kaldırıyoruz. Mor Gabriel Manastırı’nı idae ediyoruz. Araziyi manastır vakfına iade ediyoruz. Süryani vatandaşlara veriyoruz. Roman Dil ve Kültür Enstitüsü kuruyoruz" dedi.
(İHA)