BIST 10.320
DOLAR 32,28
EURO 35,18
ALTIN 2.468,59
HABER /  GÜNCEL

Irkçılıkla suçlanan hakem suçsuz bulundu

Futbol Federasyonu, Chelsea-Manchester United maçı sırasında Londra ekibinin iki futbolcusuna karşı ırkçı ifadeler kullandığı iddia edilen Clattenburg'u suçsuz buldu.

Abone ol

İngiltere'de 28 Ekim Pazar günü Chelsea ve Manchester United arasında oynanan maçta bir futbolcuya karşı ırkçı ifadeler kullandığı ileri sürülen hakem Futbol Federasyonu tarafından suçsuz bulundu.

Maçın hakemi Mark Clattenburg'ün iki Chelsea oyuncusuna yönelik 'uygunsuz ifadeler' kullandığı iddia ediliyordu.

Chelsea kulübünün, Clattenburg hakkında "iki oyuncusuna uygunsuz sözlerle hitap ettiğini" iddia ederek soruşturma başlatılmasını istemesinin ardından da hakem hakkında soruşturma başlatıldı.

Chelsea kulübü, hakem Mark Clattenburg'un karşılaşma esnasında Nijeryalı John Obi Mikel ve İspanyol Juan Mata'ya karşı tacizkâr ifadeler kullandığı iddiasıyla, İngiltere Futbol Federasyonu'na başvuruda bulundu.

Ancak Chelsea daha sonra Juan Mata'ya ilişkin iddiayı geri çekti.

Federasyon yetkilileri orta hakem Clattenburg ve yardımcılarını olayla ilişkili olarak sorguladı.

Hakem Clattenburg masum olduğunu söylerken, yardımcıları ve dördüncü hakem de iddiaları destekler birşeye tanık olmadıklarını kaydediyor.

Federasyonun konuya ilişkin kararını önümüzdeki haftanın başlarında açıklaması bekleniyor.

Futbol Federasyonu'na iletilen şikâyetler arasında hakemin 'ırkçı söylemlerde' bulunduğu iddiası da var.

Son olay, futbolda ırkçılık konusunun İngiltere'de yoğun şekilde tartışıldığı bir döneme rastlıyor.

İngiltere'nin en çok üzerinde durduğu sorunlardan biri olan ve yeşil sahalardan mutlaka uzaklaştırmayı amaçladığı ırkçılıkla ilgili suçlarda, İngiltere Futbol Federasyonu da ağır cezalar vermekten kaçınmıyor.

Chelsea kaptanı John Terry, Anton Ferdinand'a karşı ırkçı dil kullandığı gerekçesiyle dört maç ceza almış durumda.

3-4 Kasım'da oynanan Premier Lig 10. hafta karşılaşmalarında görev almayan İngiliz hakem Clattenburg, 11. hafta karşılaşmalarında da görev yapmayacak.

Chelsea'nin şikayeti ardından Profesyonel Hakem Komitesi de bir açıklama yayınlayarak, olayın açıklığa kavuşması için tüm gayretin gösterileceğini duyurdu.

İngiltere Futbol Federasyonu'nun iddialarla ilgili soruşturmaya başlaması ardından, İngiltere polisi de harekete geçti.

İngiltere Futbol Federasyonu'nun yanı sıra, Chelsea kulübünün şikayetini dikkate alan Londra polisinin de harekete geçtiği 37 yaşındaki hakemi sorguya çekeceği belirtildi.