BIST 10.320
DOLAR 32,29
EURO 35,18
ALTIN 2.466,09
HABER /  GÜNCEL

Samsun'daki olayda ihmal iddiası!

Samsun Eti Bakır Fabrikası’nda meydana gelen patlamanın daha önce fabrikada çalışan işçiler, olayda ihmal olduğunu iddia etti.

Abone ol

Samsun Eti Bakır Fabrikası’nda meydana gelen patlamanın ardından çalışmalar tüm hızıyla sürerken, daha önce fabrikada çalışan işçiler, fabrikada iş güvenliğine önem verilmediğini iddia etti. Eski işçilerden Bahattin Oruç, çalıştığı 8 yıl içinde fabrikadan 14 tane cenaze çıktığını söyledi.

Eti Bakır Fabrikası’nda yaşanan patlama sonrası işçi arkadaşlarının durumunu öğrenmek için fabrika nizamiyesi önünde toplanan eski işçiler, telefonlarına sarılarak bilgi almaya çalıştı. İşçi yakınlarının da nizamiyeye gelmesiyle meraklı gözler daha da arttı. Etten duvar ören güvenlik görevlileri, gazetecilere görüntü aldırmamak için büyük çaba sarf ederken, herhangi bir bilgi de vermedi. Ambulansların sürekli giriş çıkış yaptığı fabrikada yetkililer incelemelerini sürdürüyor.

ÇOK ELİM BİR KAZA

Fabrikaya gelerek incelemelerde bulunan CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Atalay, net bilgi alamadığını belirterek, "Çok elim bir iş kazası. 5 çalışanımızı maalesef kaybettiğimiz bilgisini aldık. 10'u aşkın yaralı olduğu söyleniyor. İnşallah yaralı arkadaşlarımız sağlığına kavuşur. Acil şifalar diliyorum. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum. İstenmeyen bir şey. Keşke olmasaydı. Biz de çok net bir öğrenemedik. Savcı beyler olay yerinde ve inceleme yapıyorlar." dedi.

OLAYDA İHMAL VAR

Kazaya tepki gösteren fabrikanın eski işçilerinden Bahattin Oruç, "2004’ten beri bu fabrikada içerdeyim. Çalışan arkadaşlarımızın yemekhane önündeki köpekler kadar bile değeri yok. 8 senedir buradayım. 8 senede bu olay hariç benim çalıştığım ortamdan 14 tane cenaze çıktı. Kaza geçirmiş arkadaşlarımızın günahını fabrikanın Genel Müdürü Ahmet Özden Bey çekecek. Patlama neden oldu bilmiyoruz. Çatı 1 yıl süreyle bitecekti. Olayda ihmalkarlık var." şeklinde konuştu.

İŞ GÜVENLİĞİ YOK

Bir başka işçi de "710 liraya işçi kardeşlerimiz çalışıyor ve hiçbir iş güvenliği yok. Geçmiş tarihte burada platform düştü. Yani 300 lira maliyeti olan platform yapılmadığı için işçi kardeşimiz can verdi." ifadelerini kullandı.