BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,88
ALTIN 2.443,19
HABER /  DÜNYA

İran'dan Türkiye'ye kışkırtıcı mesaj

Suriye politikası nedeniyle Türkiye ile ters düşen İran, bu kez Dışişleri Bakanı Salihi aracılığıyla Ankara'yı suçladı.

Abone ol

Suriye sınırına yerleştirilecek olan Patriot füzeleri İran'ı fena gerdi.  NATO'ya ait Patriotların dünya savaşına zemin hazırladığını iddia eden İran Genelkurmay Başkanı Hasan Firuzabadi'den sonra şimdi de Dışişleri Bakanı Salihi, Ankara yönetimini hedef aldı.

KIŞKIRTICI EYLEM

İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, Türkiye'ye Patriot savunma sistemlerinin konuşlandırılmasının ''beklenmedik sonuçlar doğurabilecek kışkırtıcı bir eylem'' olduğunu belirtti.ahmedi̇necad.jpg

PROVOKASYON

İran'ın resmi haber ajansı Irna'nın haberine göre Salihi, ''Patriot füzelerinin yerleştirilmesinin hiçbir sonuca varmayacağını, bunun provokasyon olduğunu ve beklenmedik sonuçlar" doğurabileceğini ifade etti.

Salihi, füzelerin yerleştirilmesinin caydırıcılıktan çok kışkırtıcı etkisi olacağını belirterek, füzelerin bölgede güvenliğin sağlanmasına yardım etmeyeceğini vurguladı.

İran Genelkurmay Başkanı Firuzabadi, iki gün önce "Söz konusu Patritoların her biri, dünya haritası üzerinde kara bir leke ve bunlar dünya savaşına zemin hazırlar" demişti.

İran öğrenci haber ajansı ISNA'ya konuşan Genelkurmay Başkanı Firuzabadi, "Yeni bir dünya savaşı için plan yapıyorlar. Bu insanlığın geleceği ve aynı zamanda Avrupa'nın kendi geleceği için çok tehlikeli" şeklinde konuşmuştu.

'SIRA TÜRKİYE'YE GELECEK' DEMİŞTİ

Geçtiğimiz Ağustos ayında da Ankara’nın Suriye politikasını eleştiren İran Genelkurmay Başkanı Hasan Firuzabadi, "sıranın Türkiye'ye geleceğini" ileri sürmüştü.