BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Davutoğlu'ndan CHP'ye yaylım ateş!

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, CHP'nin milletten kopuk olduğunu söyleyerek Kılıçdaroğlu'nu edepsizlikle suçladı.

Abone ol
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, muhalefeti eleştirdi milletten ve tarihten kopuk olduklarını iddia etti. Kutsal topraklardamki yıkılan kaleyi hatırlatarak MHP'yi eleştiren Davutoğlu, Kabe'deki revakların AK Parti döneminde onarıldığını söyledi. Davutoğlu'nun Kılıçdaroğlu'nu da edepsizlikle suçlaması Meclis'teki tansiyonu artırdı. İşte Meclis'teki Davutoğlu-CHP kapışmasının ayrıntıları;

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda, bakanlığının 2013 yılı bütçesi üzerine konuştu. Hükümet ve muhalefet arasında dış politika yönetimi ve anlayışı konusunda yöntem farkı bulunduğunu ifade eden Davutoğlu, Türkiye'nin tarihin arkasından koşmayacağını, yöneteceğini söyledi.
 
MHP'NİN ELEŞTİRİLERİNE CEVAP
 
MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş'in ''Suriye Türkmen'leriyle ilgilenilmediği'' yönündeki eleştirisine de cevap veren Davutoğlu, ''Suriye'de herkesle ilgiliyiz. Suriye'deki Arapla, Türkmen'le, Kürt'le, Sünni'yle, Nusayri'yle, Hristiyan'la, herkesle ilgiliyiz ve hepsi bizim kardeşimiz'' dedi.
 
''Suriye'deki Kürtlerin kaderi de bizim kaderimizdir'' ifadesini kullanan Davutoğlu, şunları kaydetti:
 
89.20121216210108.jpg''Tek şey istedik Suriye'deki Kürt kardeşlerimizden; Suriye muhalefeti arasında yer alın ve zulme karşı direnin. Zulme karşı direnen Suriyeli Kürt, Suriyeli Arap, Suriyeli Türkmen bizim yanımızdadır. Zulümle işbirliği yapan, PYD gibi, Beşşar Esed'le işbirliği yapanlar ise karşımızdadır. Kim olursa olsun ister Arap, ister Kürt, ister Türkmen, ister Nusayri, ister Sünni. Bizim etnik bir mesele değil. Bizim tek meselemiz var, ölçümüz adalet.''

"ORTADOĞU'YU TANISINLAR"
 
CHP'nin Gazze'ye yönelik eleştirilerine de değinen Davutoğlu, son gensoruda verdiği cevaplarla Kılıçdaroğlu'nun edep çizgisine gelmesini beklediğini ancak hakaretlerin sürdüğünü söyledi. Meclis'te bazı gazete kupürlerini milletvekillerine gösteren Davutoğlu, bazı haberlerin sansürlendiğini söyleyerek, ''Bu haberdir ve sansürlenmiştir. Başbakanımızın, Sayın Kılıçdaroğlu'nun grupta yaptığı konuşmalarla ilgili açtığı davalardan 4'ünden mahkum olmuştur ve 20 bin lira ödemeye mahkum kılınmıştır. Bizim Kılıçdaroğlu ile ilgili söylediğimiz her şey mahkeme kararıyla tescil edilmiştir'' dedi.
 
CHP'Lİ TARHAN'DAN ELEŞTİRİ
 
Davutoğlu'nun CHP eleştirilerine cevap veren Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan'ın sözleri Meclis'teki gerilimi iyice artırdı. Özgür Suriye Ordusu'nu hedef alan konuşmasında Tarhan, Davutoğlu'nu sert sözlerle eleştirerek, "NATO toprağının dışişleri bakanı olmaktan vazgeçtiğinizde belki siz bizim için dışişleri bakanlığına terfi edebilirsiniz. Birilerini itham ettiğiniz edep sınavını da belki o zaman siz geçebilirsiniz." diye konuştu.
 
DAVUTOĞLU'DAN CEVAP

CHP'li Tarhan'ın eleştirilerine dakikalar sonra aynı sertlikle cevap veren Davutoğlu, kendisinin kimseye edep dışı bir söz söylemediğini ifade ederek, Kılıçdaroğlu'nun kendisiyle ilgili sözlerini bir kez daha hatırlattı. CHP liderinin öncelikle bir üslup ve edep dersi alması gerektiğini ifade eden Davutoğlu, CHP'nin milletten ve tarihten kopuk olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

"Sizler milletten kopuksunuz. Tarihten kopuksunuz. Ortadoğu halklarından kopuksunuz. Balkanlar'dan kopuksunuz. Orta Asya'dan kopuksunuz. Korkulara dayalı bir Türkiye çıkarmak istiyorsunuz. Buna izin vermeyeceğiz. Bu ülkeyi korkularla dürtülerle sindirme dönemi bitti. Bizim bu yükselişimizden rahatsız olanlar benim ismimi zikrederek dışarıda rahatsızlık ifade edenlerle, Türkiye'de ismimi zikrederek dışarıda rahatsızlık ifade eden sizleri yan yana getirdiğimizde kimlerin hangi safta olduğunu görebilirsiniz. Bize en büyük öfkeyi İsrail duyuyor, doğru. Çünkü zulme karşı duruyoruz. Bize Beşşar Esed öfke duyuyor, doğru. Ama Suriye halkı bizi biliyor. Onun için her şeyden önce devlet adabı ve yetkinliği içinde bir üslup benimsemek zorundasınız." 
 
 "PATRİOTLAR KALICI DEĞİLDİR"
 
Patriotların kalıcı olmadığını ifade eden Davutoğlu, ''Bizim müracaatımızda vurguladığımız gibi, NATO Konseyi'nin kararında açıkça gösterildiği ve söylendiği gibi Patriotlar, Türkiye'ye dönük olarak balistik füze tehdidi ortadan kalktığında gidecekler, kesinlikle kalıcı değiller'' dedi. 
 
Davutoğlu, Türkiye Cumhuriyeti hükümetleri ve Hükümet'in soydaşların bulundukları ülkede barış içinde, en yüksek demokratik katılımla siyasi hayata katılabilmeleri için her türlü tedbiri aldığını ve destek vermeye devam ettiğini, bu konuda ayrımcı, ayırıcı politikaların söz konusu olmadığını belirterek, soydaşların kendi aralarında her türlü siyasi rekabeti yapabileceklerini, Bulgaristan'daki öğrencilerin diplomat denkliği meselesini bütün görüşmelerde ele aldıklarını ve yakından takip ettikleri bir konu olduğunu söyledi.