BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,03
ALTIN 2.323,95
HABER /  DÜNYA

İran'dan Afrin açıklaması Türkiye ile bazı konularda...

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, Suriye meselesiyle ilgili Türkiye ile sürekli temas halinde olduklarını ve ortak çaba gösterdiklerini belirtti.

Abone ol

Türkiye'nin Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekâtı'nı değerlendiren İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, "Suriye konusunda Türkiye'yle bazı konularda görüş farklılığımız var, ancak önemli olan iki ülkenin birlikte çalışmasıdır" dedi.

"BAZI KONULARDA GÖRÜŞ FARKLILIĞI MEVCUTTUR": Düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin Afrin'e düzenlediği askeri harekâta ilişkin İran ile Türkiye arasındaki anlaşmazlığın olup olmadığına yönelik soruyu yanıtlayan Kasımi, "Suriye konusunda sürekli Türkiye'yle irtibat halindeyiz; bazı konularda aramızda görüş birliği, bazı konularda görüş farklılığı mevcuttur ancak önemli olan birlikte çalışmamızdır" dedi.

ÜÇ LİDER TÜRKİYE'DE GÖRÜŞECEK: Türkiye, Rusya ve İran cumhurbaşkanlarının geçen günlerde Suriye konusunda telefonda görüştüğünü belirten İranlı Sözcü, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani önümüzdeki aylarda Türkiye'de bir araya gelecek. Üç ülke dışişleri bakanlarının da Astana sürecine ilişkin görüşmesi olacak. Bu görüşmeler anlaşmazlıkların giderilmesinde etkili olup, Suriye'de huzurun sağlanmasında yardımcı olacak" diye ekledi.

İran'dan flaş açıklama: 'Oradaki savaş devam edecek!'

ABD'nin yeni teklifi çok ilginç! İran milislerini...