BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.307,34
HABER /  DÜNYA

İran'da on binler sokağa indi! Gerginlikte son durum

İran'da geçtiğimiz Perşembe günü başlayan ve en az 27 kişinin öldüğü sokak olayları devam ediyor. Rejim karşıtı gösterilere karşı on birlerce rejim yanlısının sokağa indiği belirtiliyor.

Abone ol

İran devlet televizyonu, bu sabah on binlerce rejim destekçisi kişinin İran genelindeki birçok kentte gösteriye başladığını duyurdu.

Geçen hafta perşembe gününden bu yana başlayan gösteriler durmak bilmiyor. Önce rejim karşıtları sokağa çıktı. Gösteriler sırasında en az 27 kişi hayatını kaybederken, ülkede iç karışıklığın şiddeti gün geçtikçe daha arttı.

BU KEZ REJİM YANLILARI SOKAKTA: Dini lider Ayetullah Ali Hamaney'in olaylarla ilgili olarak 'İran'ın düşmanlarının' savaş çıkartmaya çalıştığı yönündeki açıklamasının hemen ardından ise rejim yanlısı gösteriler başladı. Devlet televizyonu ülkenin farklı kentlerinde onbinlerce rejim yanlısının sokaklara indiğini duyurdu. Birçok kentte gösterilerde, "Liderimiz, hazırız" ve "İsyancılara ölüm" sloganı atıldığı gözlendi. 

Perşembe'den bu yana devam eden gösteriler, 2009'dan bu yana ülkede yaşanan en geniş çaplı toplumsal olaylar olarak görülüyor. İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, dün yaptığı açıklamada, İran'ın düşmanlarının ülkede isyan ve karışıklık çıkardığını öne sürmüştü.

İran'da son durum! Vahim iddia 'Allah yardımcımız olsun'

İran'daki gösterileri hangi gazete nasıl gördü!