BIST 10.644
DOLAR 32,26
EURO 35,11
ALTIN 2.499,92
HABER /  DÜNYA

İrana saldıran pişman olur

İran'a muhtemel bir hava saldırısında İran'ın cevabı nasıl olur?

Abone ol

İran Devrim Muhafızları Komutanı Muhammed Ali Caferi, "İran düşmanlarına topraklarını açan ülkelere füzelerle cevap vereceklerini" söyledi.

Yarı resmi Fars haber ajansının bildirdiğine göre, Tuğgeneral Caferi, Kutsal Savunma Haftası dolayısıyla düzenlenen törenden sonra gazetecilerin, "muhtemel askeri saldırıya" ilişkin soruları üzerine, "Düşmanın havada bizden daha güçlü olduğu bir gerçek. Ama biz de bazı ayrıcalıklara sahibiz. Bunlarla düşmanın gücünü etkisiz hale getirebiliriz. Bunun örneğini, Hizbullah'ın geçen yıl İsrail'e karşı kazandığı zaferde gördük" dedi.

"İran'a saldıranlar kesinlikle pişman olacak" ifadesini de kullanan Caferi, komşu ülkelerden "İslam düşmanlarıyla birlikte hareket etmemelerini" istedi. Caferi, başka bir soruyu yanıtlarken de, "İran'a karşı topraklarını düşmana kullanma izni veren ve bize saldırma imkanını sağlayan bir ülke, kesinlikle düşmanın müttefiki sayılır. O zaman da İran cevabını füzelerle verecek" ifadesini kullandı.

İran'ın silah sanayisinde kendine yeter hale geldiğini söyleyen Caferi, "Şimdiki teçhizatımız elimizde olsaydı, İran-Irak savaşı 8 yıl sürmezdi, birkaç ay içinde düşmanı yenilgiye uğratırdık" diye konuştu.