BIST 10.541
DOLAR 32,28
EURO 35,01
ALTIN 2.476,10
HABER /  SPOR

40 milyon doları cebe indirdi

Yedek kulübesinin Beckham'ı gibiydi. Her yönüyle farklıydı. Hep gündemde oldu.

Abone ol

Futbolcu bile değildi ama meslektaşlarını yaya bıraktı.. Portekizli teknik adam Chelsea'ye renk getirdi. Dünya yıldızlarını bir arada tutabilmeyi başardı.

Ferguson ve Venger ile sürekli didişti. Polemikleri, taktikleri ve takımının oynadığı futbol ile çok konuşuldu. Ayrılması da olay oldu.

Kulüpten yüklü miktarda para kopardı.. BBC'nin haberine göre Mourinno aldığı tazminat parasıyla tarihe geçti.. Kulüpten tam olarak 40 milyon dolar aldı..

İşte böylesine farklı bir teknik adamın İngiltere kariyeri renkli demeçleriyle dolu.. İşte onlardan bazıları:

Manchester United maçına dair: “Menajer ve oyuncuların, kendi sahalarında oynadıkları son maçta, bize karşı kaybetmeleri üzerine sahada şeref turu attıklarını gördüm. Böyle bir şeyi Portekiz’de yapmaya kalksanız, tepenize şişe yağdırırlar!”

Roman Abramovich’e dair: “Eğer bana takımı çalıştırma konusunda yardım etseydi, ligin dibine vururduk. Ve eğer ben ona mali işlerinde yardım etmeye kalksaydım, çoktan iflas etmiş olurduk!”

Kazanmaya dair: “En büyük yıldız futbolculara, en iyi stadyuma, en iyi tesislere, en ateşli taraftara, en iyi projelere ve daha nice en iyiye sahip olabilirsiniz ama sahada kazanamazsanız, tüm bunları kimse hatırlamaz.” “Herkes Chelsea’nin her maçı kazanmadığı günleri bekliyor. Kaybettiğimiz gün geldiğinde ülkede bayram ilan edileceğini sanıyorum. Olsun, biz buna da hazırız...”

Kendisini yuhalaması kuvvetle muhtemel Barcelona taraftarlarına dair: “Salı günü sahaya maçtan önce çıkıp, kalabalığın yaratacağı duygunun tadını çıkaracağım.”

Kendisini eleştiren Johan Cruyff’a dair: “Açıkçası bana nasıl Şampiyonlar Ligi finalinde 4-0 yenilebilineceğini öğretmesine ihtiyacım yok; çünkü böyle bir şeyi öğrenmeye yönelik arzum yok.”

Takımındaki oyuncularına dair: “Benim ve Chelsea için futbol oynamaktan zevk almak zorundalar; haricinde bana aşık olmak gibi bir zorunlulukları yok.”

Arsene Wenger’e dair: “Onun röntgenci olduğunu düşünüyorum. Böyle tipler vardır; evde otururken teleskopla başka evlerin içinde başkalarının neler yaptıklarını izlerler... O da Chelsea hakkında konuşuyor, konuşuyor, konuşuyor...”

Zirveye dair: “Zirvede baskı diye bir şey yok. Baskı, ikincilikte ya da üçüncülükte...”

Karşılaşacakları maçın vuku bulacağı tarihlerde komşusu İskoçya’da kuş gribi tespit edilen ve ligde Chalsea’yi 7 puan geriden takip eden Manchester United’a dair: “Stres mi? Kuş gribi bende daha çok stres yaratıyor. Ciddiyim, kuş gribinden bile Manchester’dan fazla korkuyorum.”

Frank Rijkaard’a dair: “Benim futbol hayatımda koca bir sıfır var. Ancak onun futbol hayatı mükkemmeldi, başarılarla doluydu. Benim teknik direktörlük kariyerimde kupalar varken, bu kez Rijkaard’ın elinde koca bir sıfır var