BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

İran Premier Ligi’nde Türk teknik adam

Teknik direktörlüğü Engin Fırat’ın yaptığı İran Premier Lig takımlarından Saipa, sezon öncesi son hazırlık maçında Perspolis’i 3-0 mağlup et...

Abone ol

Teknik direktörlüğü Engin Fırat’ın yaptığı İran Premier Lig takımlarından Saipa, sezon öncesi son hazırlık maçında Perspolis’i 3-0 mağlup etti.
Ligin en güçlü takımları arasında gösterilen Tahran ekibi, bu sezon sahip olduğu kadro ile İran futbol kamuoyu tarafından rüya takım olarak gösteriliyordu. Perspolis’i hazırlık maçında 3-0’lık net bir skorla geçen Fırat ve ekibi, lig öncesi hem moral depoladı hem de rakiplerine göz dağı verdi.
Geçen sezon ligi orta sıralarda bitiren Saipa Kulübü sezon başında, Engin Fırat’la anlaşarak üst sıraları hedefleyen bir kadro kurarak, ligde başarıyı hedefliyor. Kadrosunda şuan için milli oyuncusu bulunmayan kulüp, Fırat’ın tercihleri doğrultusunda genç ve dinamik bir kadro kurarak, İran Milli Takımı’na da kadrosundan direk forma giyebilecek oyuncu göndermek istiyor. Engin Fırat’ın raporu doğrultusunda transfer çalışmalarını tamamlayan takım, geçen sezonun kupa finalisti olan ezeli rakibi Perspolis’i farklı bir skorla geçerek, sezon öncesi kamp çalışmalarını tamamladı. Ali Adie’nin çalıştırdığı Perspolis takımının kadrosunda, İran Milli Takımı’nın değişmezleri arasında yer alan 9 milli futbolcu bulunuyor.
(İHA)