BIST 10.277
DOLAR 32,35
EURO 34,83
ALTIN 2.403,76
HABER /  DÜNYA

İran haber ajansından bomba iddia

Türkiye'nin ismi yine Suriye'ye silah sevkiyatında geçti. Bu kez iddia sahibi İran...

Abone ol

Türkiye'de silah sevkitaı için askeri üs kuruldu. Bomba iddiayı dile getiren İran’ın yarı resmi Fars Haber Ajansı oldu.

Ajans, Suudi Arabistan ve Katar’ın, Suriyeli muhaliflerin Halep’i ele geçirmesine destek olmak için silah ve iletişim malzemesi göndermek üzere ABD ve İngiltere ile birlikte Türkiye’de komuta üssü kurduğunu öne sürdü.

Ajans, Türkiye’yi de Suriye’deki olaylarda ve özellikle de muhaliflere silah ve lojistik malzeme temininde başrol oynamakla suçladı.

Fars Haber Ajansı’nın iddiasına göre, Amerikan istihbarat örgütü CIA ve İngiliz istihbarat örgütü MI6’dan bir grup ajanla Türk yetkililer ve Suriyeli muhalifler, Suriye sınırında kurulan komuta merkezi üzerinden Halep’te Beşşar Esad rejimine karşı çıkan muhaliflere silah ve lojistik malzeme temin ediyor.

HALEP'TE SON DURUM

Suriye ordusu ile muhaliflerin şiddetli bir savaşa tutuştuğu Halep, kıyameti yaşıyor. İki ateş arasında kalan açlıkla yüzyüze geldiği haberleri alınıyor.

Suriye ordusunun yoğun bombardıman altında tuttuğu Halep’te muhalif Özgür Suriye Ordusu’nun da direnişleri sürüyor. Sokak aralarında devam eden çatışmalar sırasında ise muhalifler, yer yer Esad ordusunu püskürtmeyi başarıyor.

Suriye Haber Ajansı SANA, Halep’in Selahattin bölgesinin tekrar ordunun eline geçtiğini iddia ederken, muhalifler ise silahlı direnişler sonucu bazı noktalarda orduyu püskürtmeyi başarıyor.

Kendi kontrol noktalarında Suriye ordusunu geri püskürtmeyi başaran muhalifler, gösterdikleri sert direnişi ise sevinç gösterileriyle kutluyor. Orduya karşı yer yer üstünlük gösteren Özgür Suriye Ordusu, zafer sloganları ve tekbirlerle üstünlüklerini kutluyor.

DERA'DA ESAD'IN ASKERLERİ ESİR DÜŞTÜ

Suriye'de çatışmalar, daha çok başkent Şam, Halep, Hama, Humus ve Dera şehirlerinde yaşanıyor. Muhalifler çatışmaların yoğunlaştığı Dera şehrinde çok sayıda Suriye askerini esir aldı.

Muhalifler bir yandan ülkenin en büyük ikinci şehri Halep'i ele geçirmeye çalışırken, ülkenin diğer şehirlerinde yönetime bağlı ordu birlikleri ile çatışıyor. Sokakta göğüs göğse çıkan çatışmalarda Suriye ordusuna ait çok sayıda askeri araç tahrip edilip edildi. Çatışmalarda çok sayıda asker esir alındı. Sosyal paylaşım sitelerinde yayınlanan görüntülerde, muhalifler Dera'da esir aldıkları Suriye askerlerini tek sıra halinde sokakta yürüterek başka bir yere götürüyor.