BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

İran Cumhurbaşkanı Ruhani’den nükleer adım

İran’ın yeni Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Batı ile Tahran’ın nükleer programı konusunda yaşanan anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulmasında “ka...

Abone ol

İran’ın yeni Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Batı ile Tahran’ın nükleer programı konusunda yaşanan anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulmasında “kararlı olduğunu” belirterek, konu üzerinde “ciddi ve dayanıklı” nitelikte müzakerelere girmeye hazır olduğunu dile getirdi.
Pazar günü yemin ederek göreve başlayan İran Cumhurbaşkanı Ruhani, göreve geldikten sonraki ilk basın toplantısını düzenledi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ruhani, İran’ın nükleer programı üzerinde Batı ile yaşanan anlaşmazlıkların çözüme ulaştırılması yönünde kararlı olduğunu ifade ederken, karşı tarafın da çözüme “tehditlerle değil, yalnızca görüşmeler yoluyla” ulaşılabileceğini vurguladı.
İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD’nin İran’a iyi niyetle yaklaşması ve karşılıklı saygı ortamının oluşturulması durumunda görüşmelerin önünün açılabileceğine ve böylece iki tarafın da endişe ettiği sorunların kısa sürede ortadan kaldırılabileceğine inandığını söyledi.