BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Almanya’nın Türk yıldızı

Hafta sonu Almanya’nın Karlsruher Kentinde oynanan Karlsruher SC-VfL Wolfsburg Almanya Kupası maçındaki futboluyla dikkatleri üzerine çeken ...

Abone ol

Hafta sonu Almanya’nın Karlsruher Kentinde oynanan Karlsruher SC-VfL Wolfsburg Almanya Kupası maçındaki futboluyla dikkatleri üzerine çeken gurbetçi futbolcu Selçuk Alibaz’a Alman takımlarından teklif yağıyor. Almanya Kupası’nda son 16’ya kalırlarken, ilk turda Bundesliga ekibi Hamburger SV’yi 4-2 ile geçmeyi başarmışlardı ve Alibaz gollerin birini frikikten kaydetmişti. Bundesliga 2013-14 sezonunda 2.hafta oynanan maçlardaki performansıyla şimdiden takımının kurtarıcısı gözüyle bakılıyor.

GEÇTİĞİMİZ SEZON DA İZLENİYORDU
Geçtiğimiz sezon oynadığı futbolla Alman futbol kamuoyunun dikkatlerini üzerine çene gurbetçi futbolcumuz, oynadığı 35 maçta 4 gol 10 gol atarak güzel bir performans ortaya koymuş ve takımının 3.Lig’de 2. Lig’e çıkmasında çok büyük bir pay sahibi olmuştu. Alman futbol menajerleri tarafından takip edilen Selçuk’un menajerliğini alan ünlü FİFA Menajeri Orhan Lokurlu yaptığı açıklamada; “Selçuk çok kaliteli bir futbolcusu… Ben genelde Süper Lig futbolcularıyla ilgilenirim. Benim elimde çok az 2.Lig futbolcusu var. Onların en başında da Selçuk var… Selçuk çok yetenekli ve gelecek vadeden bir futbolcu olduğu için menajerliğini aldım. Şu anda takımının maestrosu… Selçuk’u isteyenler için kulübü 2 milyon euro bonservis bedeli koydu. Bu Alman 2.Lig piyasasında en yüksek rakamlardan biri. Bu rakam bile ne kadar yetenekli bir futbolcu olduğunu ve gelecek vadeden biri olduğunu gösteriyor. Bu rakama rağmen Almanya Bundesliga takımlarından ciddi teklifler aldık. Bu sene olmasa da seneye kesin Bundesliga takımlarının birinde oynayacak” diyerek Selçuk’a övgü yağdırdı.

ÜMİT MİLLİ TAKIMDA OYNADI
Çifte vatandaşlığı olmasına rağmen Türkiye adına Ümit Milli Takımda (U21), Azerbaycan maçında forma giyen Selçuk 1989 Almanya Bretten doğumlu.. Selçuk Alibaz, eski Denizlisporlu ve Oğuzlu, Aykutlu, Sergenli Alpaylı İstanbulsporlu forvet oyuncusu Amir Alibaz’ın yeğeni… Amca Amir Alibaz ile Sulçuk hakkında yaptığımız görüşmede Selçuk’un çok büyük bir yetenek olduğunu belirterek; “ Selçuk çok teknik bir orta saha futbolcusu.. Süper frikikler atıyor. Selçuk’u isteyen çok takım var. Bu sene Karlsruher’de kalır mı bilmem. Pişmesi adına kalmasından yanayım. Ancak gideceği takım hedefleri olan bir takım olmalı. Almanya Selçuk’u tanıdı. Selçuk hafta sonu oynanan ve son Almanya Kupası maçındaki futboluyla adeta izleyenleri büyüledi. Ben teknik bir forvettim ama o benden de teknik” ifadelerini kullanarak yeğeninin çok büyük futbolcu olacağını iddia etti.