BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Irakta kanlı bilanço!

Bağdat'ta bugünkü saldırılarda 6 kişi ölürken 54 ceset bulundu. Necef'te ise çatışmalarda 300 kişi öldü.

Abone ol

Irak'ın başkenti Bağdat'ta bu sabah düzenlenen saldırılarda 6 kişi öldü, 10 kişi yaralandı. Bağdat'ta 54 ceset bulunurken Necef çatışmalarında da 300 civarında insanın öldüğü bildirildi.

Güvenlik kaynakları, başkentteki El Mustansiriye Üniversitesi yakınlarında bir otobüste meydana gelen patlamada 4 yolcunun öldüğünü, 5'inin yaralandığını açıkladı.

Başkentin kuzeydoğusunda da bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda yoldan geçen birinin öldüğünü, 3 kişinin yaralandığını belirten güvenlik kaynakları, Karrada mahallesinde de bir polis memurunun öldürüldüğünü kaydetti.Bağdat'ın batısındaki Yarmuk'ta bir polis devriyesini hedef alan saldırıda 2 memurun yaralandığı belirtildi.

Bu arada, Bağdat'ta kurşunlanarak öldürülmüş 54 kişinin cesedinin bulunduğu ve Irak'taki dünkü şiddet olaylarında en az 61 kişinin öldüğü ifade ediliyor.

NECEF

Yerel yetkililer, Bağdat'ın güneyindeki kutsal kent Necef yakınlarında Irak kuvvetleri ile direnişçiler arasında çıkan çatışmalarda ölenlerin sayısının 300'e yükseldiğini belirtti.

Necef valisinin sözcüsü Ahmed Duaybel, "Bir grup milis kaçmayı başardı ve Ahmed İbn El Hasan adlı liderleri de bulunamıyor" açıklamasında bulundu.

Sözcü, kendilerine "Göğün askerleri" adını veren bu direnişçilerden 300 kadarının, ABD askerleri tarafından havadan desteklenen Irak kuvvetleriyle dünkü çatışma sırasında öldürüldüğünü belirtti ve bu sabaha karşı bölgenin temizlenmesine yönelik operasyonlara ara verildiğini söyledi.