BIST 9.525
DOLAR 32,51
EURO 34,75
ALTIN 2.486,13
HABER /  GÜNCEL

Irak'ta IŞİD saldırısı: 45 polis memuru öldü

Irak'ın Anbar vilayetinde Irak Şam İslam Devleti militanlarının düzenlediği saldırıda en az 45 Iraklı polis memurunun öldüğü bildiriliyor.

Abone ol

Irak hükümeti yanlısı milisler, IŞİD'in eline geçen toprakları geri almaya çalışıyor.

Irak'ın Anbar vilayetinde Irak Şam İslam Devleti militanlarının düzenlediği saldırıda en az 45 Iraklı polis memurunun öldüğü bildiriliyor.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, IŞİD militanları bomba yüklü üç araçla Felluce ile Samarra kentlerini birbirine bağlayan yol üzerinde Tartar bölgesindeki bir üsse girdiler.

Araç bombalarının patlaması sonucu ölenler arasında bazı üst düzey polis yetkililerinin de bulunduğu kaydedildi.

Anbar vilayeti son haftalarda hükümet yanlısı güçlerle IŞİD militanları arasında yoğun çatışmalara sahne oluyor.

Çoğu İran destekli Şii milislerden oluşan hükümet yanlısı güçler, Anbar vilayetinde geçen ay IŞİD'in eline geçen Ramadi kentini geri almaya çalışıyor.

Anbar Operasyon Komuta Merkezinden bir yetkili BBC'ye saldırıda IŞİD'in daha önce ele geçirdiği Humvee tipi zırhlı araçların kullanıldığını söyledi.

Londra'dan yayın yapan El Şarkiye televizyonu da bombaların üssün içindeki cephanelikte büyük bir patlamaya neden olduğunu kaydetti.

'Musul'da 2300 araç kaybettik'

Bu arada Irak Başbakanı Haydar el Abadi, sadece Musul'da IŞİD'in eline geçen Humvee tipi zırhlı araç sayısının 2300'ü bulduğunu söyledi.

Abadi dün devlet televizyonu Iraqiye'ye verdiği mülakatta "Musul'un düşmesi sırasında çok sayıda silah kaybettik" diye konuştu.

Musul'daki çatışmalar 9 Haziran 2014'te başlamış, Irak güçleri ertesi gün kenti IŞİD'e terketmek zorunda kalmıştı.