BIST 10.248
DOLAR 32,30
EURO 34,80
ALTIN 2.399,08
HABER /  GÜNCEL

Irak'ta belediyeye saldırı: 8 ölü

Diyala vilayetinin başlıca kenti Bakuba'da belediye önünde patlatılan iki bombanın ardından saldırganlar binaya girerek ateş açtı. 8 kişi öldü, 27 yaralı var.

Abone ol

Irak'ın Bakuba kentinde belediye önünde patlatılan iki bombanın ardından saldırganlar binaya girerek ateş açtı. 8 kişi öldü, 27 yaralı var.

Diyala vilayetinin başlıca kenti olan Bakuba'nın belediye meclisi binası önünde önce bomba yüklü bir araç havaya uçtu, ardından da bir intihar saldırganı üzerindeki patlayıcıları infilak ettirdi.

Patlamaların ardından binaya giren silahlı kişilerin hala içeride olduğu, Iraklı askerlerin de binayı kuşattığı haberleri geliyor.

Amerika Birleşik Devletleri askerleri bu yıl sonunda ülkeden çekilmeye hazırlanıyor.

Tarih yaklaştıkça, Irak güvenlik güçlerinin bu tür olaylar karşısındaki performansı daha önemli hale gelmiş durumda.

Diyala vilayeti Irak güvenlik güçlerinin etkinliğinin en dikkatle izlendiği yerlerden biri.

2006-2007 yıllarındaki kadar olmasa da, El Kaide'nin bölgede hala güçlü olduğu biliniyor.

Saldırıların artması durumunda Irak hükümetinin Amerikalılardan biraz daha kalmalarını isteyip istemeyeceği ise merak ediliyor.

ABD Savunma Bakanlığı'na aday gösterilen Leon Panetta, geçen hafta yaptığı açıklamada, ülkesinin Irak'ta 2011'den sonra da asker tutabileceğinin sinyalini verdi.

Leon Panetta, Irak hükümetinin kendilerinden bu yönde bir talepte bulunmasını beklediğini belirtti.

Panetta, bu durumda Bağdat'a yanıtlarının "Evet" olacağını açıkladı, Irak'ta 1000 kadar El Kaide militanının olduğunu vurguladı.