BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,64
ALTIN 2.409,13
HABER /  GÜNCEL

Irak'ta ambulansla intihar saldırısı: 12 ölü, 60 yaralı

Iraklı direnişçilerin en güçlü olduğu bölge olarak bilinen Sünni üçgeninde yer alan Bakuba kentindeki polis merkezine, bomba yüklü ambulansla intihar saldırısı düzenlendi.

Abone ol

Bakuba kentinde polis merkezine ambulansla düzenlenen intihar saldırısında 12 kişinin öldüğü, en az 60 kişinin de yaralandığı haber veriliyor.

Bu, Irak'ta son 48 saat içinde güvenlik güçlerinin hedef alındığı ikinci saldırı.

Dün de devrik lider Saddam Hüseyin'in memleketi Tikrit'te polis kayıt merkezine düzenlenen intihar saldırısında yaklaşık 60 kişi ölmüştü.

Irak'ta son yıllarda şiddetin seviyesi görece azalmasına karşın, zaman zaman bu tür büyük çaplı saldırılar da düzenleniyor.

Hem başkent Bağdat'ın 65 kilometre kuzeyinde yer alan Bakuba, hem de Tikrit, Iraklı direnişçilerin en güçlü olduğu bölge olarak bilinen Sünni üçgeninde yer alıyor.

'Enkazın altında birçok kişi var'

Görgü tanıkları saldırıda ölenlerin çoğunun polis olduğunu söylediler. Saldırının iki kişi tarafından düzenlendiği düşünülüyor.

Eylemcilerden birinin ambulansın arka kapısından polis merkezinin kapısındaki nöbetçilere ateş açtığı, ardından da aracın, tesis içinde havaya uçurulduğu belirtiliyor.

Şiddetli patlamada bir bina yıkılırken enkaz altında kalanlar olduğu haber veriliyor. Bu nedenle ölü sayısının artabileceği kaydediliyor.

Bu arada, Bağdat'tan Kerbela'ya yürüyen Şii hacıları hedef alan bir intihar saldırısında da iki kişi öldü, 15 kişi de yaralandı.