BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,72
ALTIN 2.401,61
HABER /  DÜNYA

Irak'ta 7,2 şiddetinde deprem!

Irak'ın Süleymaniye kentinde son dakika... Süleymaniye yakınlarında 7,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFP'nin haberine göre İran'da ölü sayısı 129'u geçti.

Abone ol

Irak'ın Süleymaniye kentinde 7.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Irak'taki deprem Güneydoğu'daki illerde de hissedildi. Kerkük, Erbil ve Bağdat'ta da çok şiddetli hissedilen deprem Türkiye'den de hissedildi.

KUZEY IRAK'TA 4, İRAN'DA 129 KİŞİ ÖLDÜ
AFP'nin İran devlet medyasına dayandırdığı habere göre İran'da en az 129 kişi hayatını kaybetti. Öte yandan Kuzey Irak'ta ise 4 kişi hayatını kaybetti 200'ün üstünde yaralı var.

Irak depreminde son durum! 7.3'lük deprem anı görüntüleri


İran'daki en büyük yıkımın Irak sınırında bulunan Kirmanşah şehrinde gerçekleştiği gelen haberler arasında.

Türkiye, Irak'taki depremden sonra harekete geçti!

İRAN VE IRAK BEŞİK GİBİ SALLANMAYA DEVAM EDİYOR!
21.18'deki 7.3'lük depremin ardından saat 00.33'te 4.8'lik bir deprem meydana geldi. 00.33'te İran-Irak sınırında meydana gelen depremin ardından Irak'ta saat 01:31'de, yerin 32.2 KM altında 4.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 02:37'de Irak'ta yerin 5.0 KM derinliğinde 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bu depremin ardından ardından 03:20'de İran'da 4.8'lik bir artçı deprem daha meydana geldi.



Muhammed, yaralıların ilçe ve Süleymaniye kent merkezindeki hastanelere kaldırıldığını kaydetti.

DERBENDİHAN BARAJI TEHLİKEDE
Depremin ardından Süleymaniye'deki Derbendihan Barajı'na yakın yerleşim alanlarının ivedi şekilde boşatılması istendi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Ziraat ve Su Kaynakları Bakanı Abdulsettar Mecid ise barajda hasar meydana geldiğini, zararın boyutlarının tespiti için çalışma başlatıldığını bildirdi.

Mecid, zararın tespiti ve olası bir felaketin önüne geçilmesi için özellikle baraj zemininde incelemelerin yapılacağını belirterek, evleri baraja yakın olanlara can güvenlikleri için bölgeden uzaklaşmaları çağrısında bulundu.

BAŞBAKANLIK: TÜRKİYE'NİN IRAK'A YARDIMLARI YOLA ÇIKTI
Başbakanlıktan, Irak'taki deprem sonrası Türk Kızılayı'nın bölgedeki depoları vasıtasıyla yardıma başladığı, AFAD ve UMKE arama kurtarma ekipleri ile insani yardım malzemelerinin Habur Sınır Kapısı'na yönlendirildiği bildirildi.

Irak'taki depremde bölgesinden ilk fotoğraflar

Irak'taki deprem esnasında sunucu stüdyoyu terk etti!

DİYARBAKIR, MARDİN VE BATMAN'DA KORKUYA NEDEN OLDU

Deprem, hissedildiği Diyarbakır, Mardin ve Batman'da korkuya neden oldu. Yaklaşık 40 saniye süren deprem nedeniyle panik yaşayan vatandaşlar, kendilerini sokağa attı. Mardin'de çocuğunu kucaklayarak sokağa çıkan bir vatandaş, "Depremi eşim bayağı hissetti. Eşim panikledi bu yüzden çok korktum" dedi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde deprem nedeniyle vatandaşlar uzun süre evlerine giremedi.

DEPREM CİZRE’DE DE HİSSEDİLDİ, HASTALAR TAHLİYE EDİLDİ

Irak’ın Süleymaniye kentinde meydana gelen deprem Şırnak’ın Cizre ilçesinde de hissedildi. Deprem nedeniyle Devlet Hastanesi acil servisindeki hastalar tedbir amacıyla tahliye edildi.

Irak’ın güneydoğusundaki Süleymaniye kentinde meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki deprem, Cizre’de de hissedildi. Deprem nedeniyle büyük korku yaşayan vatandaşlar evlerini terk ederek, sokaklara çıktı. Cizre Dr. Selahattin Cizrelioğlu Devlet Hastanesi acil servisindeki hasta ve hasta yakınları da tedbir amacıyla tahliye edildi. Hastanede görevli polisler, deprem sarsıntısının hissedilmesiyle birlikte vatandaşlardan dışarı çıkmalarını istedi. Bazı hastalar kollarına takılı serumlarla birlikte hastaneyi terk etti. Sarsıntının ardından hasta ve hasta yakınları yeniden içeriye alındı.

SAĞLIK BAKANI DEMİRCAN: HAZIRLIĞIMIZI YAPTIK

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Irak'ta meydana gelen depreme ilişkin, "Kuzey Irak'tan gelecek talebe göre her türlü hazırlığımızı yaptık, bekliyoruz." dedi.

TÜRK KIZILAYI: BÖLGEYE EKİPLER SEVK EDİLDİ

Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, depremin ardından bölgeye arama kurtarma ekiplerinin yönlendirildiğini duyururken, Irak Kızılay'ı ile irtibat halinde olduklarını söyledi.

SOSYAL MEDYA DEPREMİ KONUŞTU

Depremin 500 kilometrelik bir alanda etkili olurken; Türkiye'den de hissedilen depremle ilgili binlerce kullanıcı tweet attı. Depremin Van'da hissedilmesi kısa süreli paniğe neden olurken, depremin bazı bölgelerin yaklaşık 10 saniye boyunca hissedildiği kaydedildi.