BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,13
ALTIN 2.304,80
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Soylu dağdaki teröristlere seslendi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin terörlü mücadeledeki kararlılığını bir kez daha vurgu yaparak terör bitmeden dağlardan inilmeyeceğini söyledi.

Abone ol

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terörle mücadelede kararlılık vurgusu yaparak "Bu iş bitmeden dağlardan inmeyeceğimizi bilmenizi istiyorum. Hani sürekli kararlılık vurgusu yapıyoruz ya bizim kararlılığımız tam anlamıyla budur. Türkiye terörle mücadelede ipi asla gevşetmeyecektir." dedi.

Bakan Soylu, bir düğün salonunda düzenlenen AK Parti Batman Merkez İlçe Başkanlığı Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, vesayetçilerin düdüğünün çalmadığı, darbelerin demokrasisini engellemediği, yabancı ülkelerin ekonomik fırtınalarla insanını bitap duruma düşürmediği yeni sisteme 2019'da geçeceğini söyledi.

"DEMOKRASİNİN EN GÜÇLÜ OLDUĞU BİR TÜRKİYE VAR"

Türkiye'nin son 15 yılda bu yolda önemli gelişmeler katettiğine işaret eden Soylu, şöyle konuştu:

"Artık ayakları titreyen bir Türkiye yok. Artık süklüm püklüm bir Türkiye yok. Artık 'istediğimiz zaman istediğimizi Türkiye'de yaptırırız, boyun eğdiririz.' diyenlerin olduğu bir Türkiye yok. Artık 'İstediğimiz şekilde Türkiye'de oyun kurarız.' diyenlerin olduğu bir Türkiye tablosu yok. Bugün 11 bin dolar kişi başına gelirin olduğu, yerli üretimimizin olduğu, sarsmak istedikleri ama bir türlü sarsamadıkları ve Allah'a şükürler olsun ki demokrasinin en güçlü olduğu bir Türkiye var. Bu ülkede milletin iktidar olmaması için başbakan astılar.

"27 NİSAN'I KABUL ETMEDİK, 15 TEMMUZ'DA SAHAYA İNDİK"

Ama bizim dönemimizde iki darbe girişimine karşı devlet ve millet cevap vermiştir. 27 Nisan'ı kabul etmedik, 15 Temmuz'da da sahaya indik, darbecileri bastırdık.

"HEM TERÖRLE HEM DE TERÖRÜ BESLEYEN UNSURLARLA MÜCADELE EDİYORUZ"

Bu iş bitmeden dağlardan inmeyeceğimizi bilmenizi istiyorum. Hani sürekli kararlılık vurgusu yapıyoruz ya bizim kararlılığımız tam anlamıyla budur. Türkiye terörle mücadelede ipi asla gevşetmeyecektir.

Hem terörle hem de terörü besleyen unsurlarla mücadele ediyoruz. Bir yandan savunma sanayimizde millilik oranımızı artırıyoruz. Böylelikle silahlı kolluk güçlerimizin kapasitesini artırıyoruz. Geçmişteki olay sonrası operasyon yapma stratejisinden kesintisiz operasyon stratejisine döndük.

TÜRKİYE TERÖRLE MÜCADELEDE İPİ ASLA GEVŞETMEYECEKTİR"

Türkiye'nin doğusunda yaşayan bir vatandaşımızın yaşam standardı, İstanbul'da yaşayan vatandaşımızla eşit olana kadar durmak yok, yola devam. Yani sadece teröristler yakalanınca işimiz bitmiyor. Nihai hedefimiz, bölgesel gelişmişlik farklarını tamamen ortadan kaldırmaktır. Bunu sağlayamadığımız müddetçe muasır medeniyet seviyesine ulaşabilmemiz mümkün değildir. Sadece büyük şehirlerdeki hayat standartları üzerinden kalkınma hedefi tarif ederek, orayı ölçerek bir yere varamayız. Dolayısıyla bizim, özellikle bu kadim medeniyet coğrafyasında ayağımıza dolanan terör meselesini acilen bertaraf etmek ve bölgesel kalkınmayı arzu ettiğimiz seviyeye ulaştırmak zorunluluğumuz vardır."