BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 35,00
ALTIN 2.420,94
HABER /  DÜNYA

Irak depreminde son durum! 7.3'lük deprem anı görüntüleri

IRAK depreminde ölü sayısı artıyor. Deprem Irak'ta olsa da en büyük can kaybı İran'da yaşandı. Gelen son dakika haberlere göre İran'ın Kermanşah eyaletinde deprem dolayısıyla 3 gün yas ilan edildi. İşte Irak depremindeki son durum;

Abone ol

IRAK'ta 7,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin merkez üssünün Halepçe kentinin 32 km güneybatısı olduğu belirtiliyor. İlk belirlemelere göre Irak'ta 7 kişi hayatını kaybetti en az 255 kişi de yaralandı.

Şaşırtıcı olan haberler ise İran'dan geldi. Depremin merkez üssü Irak olmasına rağmen en çok can kaybı İran'da oldu. İran'da ölü sayısı 341'e yükseldi. Olayda en az 5953 kişinin de yaralandığı belirtildi. Enkaz kaldırma çalışmaları sürdükçe ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Kuzey Irak'ı sarsan deprem dün akşam saat 21.18'de kayıtlara geçti. Depremin merkez üssünün Halepçe kentinin 32 km güneybatısı olduğu belirtildi. Kandilli'ye göre deprem zeminden 11.7 kilometre derinlikte meydana geldi. 7.3'lük depremin ardından bölgedeki panik ederken, üç artçı sarsıntı daha meydana geldi.

ÖLÜ SAYISI KAÇ OLDU?: Kuzey Irak Sağlık Bakanlığı, depremde ilk belirlemelere göre en az 7 kişinin öldüğü ve 225 kişinin yaralı olduğu bilgisini paylaştı. 

Süleymaniye'de 8 köyde büyük hasar oluştuğu belirtiliyor. Depremin ardından Süleymaniye'deki Derbendihan Barajı'na yakın yerleşim alanlarının boşatılması istendi. Süleymaniye'de elektrikler kesildi, telefon ve internet hattı koptu.

Irak'taki deprem bölgesinden ilk fotoğraflarIrak'taki deprem bölgesinden ilk fotoğraflarIrak'taki deprem bölgesinden ilk fotoğraflarIrak'taki deprem bölgesinden ilk fotoğraflarHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

EN ÇOK ÖLÜ İRAN'DA : Deprem Irak'ta olsa da en çok can kaybı İran'da yaşandı. İran'ın batısındaki Kermanşah eyaletine bağlı kentlerde yaşamını yitirenlerin sayısının 341'e yükseldiği bildirildi. İran Devlet televizyonu haberlerine göre, 5953'ün üzerinde insanın da yaralı olduğu olayda, enkaz kaldırma çalışmaları devam ettikçe ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

İran Afet Yönetimi Başkanı'nın da bölgede olduğunu ifade eden Mahmudi, yaralıların civar kentlere aktarılması için bölgeye uçak ve birçok helikopterin sevk edildiğini söyledi. İran lideri Ali Hamaney depremde yaşamını yitirenler için başsağlığı mesajı yayımlarken, tüm ordu ve hükümet kurumlarına depremden etkilenenlere yardıma koşması emri verildiğini açıkladı.

Kermanşah eyaleti valiliğinden yapılan açıklamada, deprem nedeniyle eyalette 3 gün yas ilan edildiği duyuruldu.

KALIN: EKİPLERİMİZ HAREKETE GEÇMİŞ DURUMDA
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kuzey Irak'ta meydana gelen depremle ilgili oalrak "Irak’ın kuzeyinde meydana gelen deprem nedeniyle AFAD, Kızılay ve diğer birimlerimiz arama-kurtarma çalışmaları ve ilaç, battaniye vb. insani yardımlar için harekete geçmiş durumda" açıklamasında bulundu.

7 ÜLDEDE HİSSEDİLDİ : Deprem Irak'ın tamamı ve Türkiye'nin güney illerinin yanı sıra İran, Suriye, Kuveyt, Azerbaycan ve Birleşik Arap Emirlikleri ülkelerinde de hissedildi

TÜRKİYE'DE BAZI KENTLERDE DE HİSSEDİLDİ :  Irak'ın genelinden şiddetle hissedilen deprem, Türkiye'nin de Doğu ve Güneydoğu illerinden de hissedildi. Süleymani merkezli depremle birlikte Van, Hakkari merkez ile ilçeleri Şemdinli, Yüksekova, Çukurca'nın yanısıra Şırnak, Siirt, Mardin, Batman, Diyarbakır il merkezleri ile bağlı ilçelerinde de vatandaşların bir bölümü korku ve panikle sokaklara çıktı. Depremin bu bölgelerde herhangi bir yıkıma yolaçıp açmadığı ile ilgili yerel yönetimler çalışmalar başlattı.

Irak'taki deprem Doğu ve Güneydoğu'yu sokağa döktü!Irak'taki deprem Doğu ve Güneydoğu'yu sokağa döktü!Irak'taki deprem Doğu ve Güneydoğu'yu sokağa döktü!Irak'taki deprem Doğu ve Güneydoğu'yu sokağa döktü!HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

DERBENDİHAN BARAJI TEHLİKEDE
Depremin ardından Süleymaniye'deki Derbendihan Barajı'na yakın yerleşim alanlarının ivedi şekilde boşatılması istendi. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Ziraat ve Su Kaynakları Bakanı Abdulsettar Mecid ise barajda hasar meydana geldiğini, zararın boyutlarının tespiti için çalışma başlatıldığını bildirdi.

Mecid, zararın tespiti ve olası bir felaketin önüne geçilmesi için özellikle baraj zemininde incelemelerin yapılacağını belirterek, evleri baraja yakın olanlara can güvenlikleri için bölgeden uzaklaşmaları çağrısında bulundu.

Irak depremi sonrası Türkiye harekete geçtiIrak depremi sonrası Türkiye harekete geçtiIrak depremi sonrası Türkiye harekete geçtiIrak depremi sonrası Türkiye harekete geçtiHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

BAŞBAKANLIK: TÜRKİYE'NİN IRAK'A YARDIMLARI YOLA ÇIKTI
Başbakanlıktan, Irak'taki deprem sonrası Türk Kızılayı'nın bölgedeki depoları vasıtasıyla yardıma başladığı, AFAD ve UMKE arama kurtarma ekipleri ile insani yardım malzemelerinin Habur Sınır Kapısı'na yönlendirildiği bildirildi.

Irak deprem anı görüntüleri spikere dikkat!

Irak'taki deprem anı güvenlik kamerasında