BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Iraka BOL SIFIRLI çek

Irak'ın aklını karıştıran teklif. PKK'ya karşılık Türkiye, Irak'ı ihya edecek. Gül'ün verdiği söz;

Abone ol Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den Irak'a açık çek. Terör örgütü PKK'yı kovması halinde K. Irak dahil bu ülkeye yapılacak yardımları 10 kat artırma sözü verdi.. ABD ziyaretinde gazetecilere terörle mücadelede önemli açıklamalarda bulundu.

ABD KARARLILIĞIMIZ GÖRDÜ

"ABD bizim herhangi değil, en önemli müttefikimizdir." diyen Gül, "ABD, dünyanın her yanı ile ilgilenen büyük bir makine. Onu bir konuya odaklandırmak kolay olmuyor. Ama PKK ile mücadelede bu gerçekleştirildi. Sayın Başbakan Erdoğan'ın ABD'ye gitmesinden önce kararlılığımız belli oldu. Bush da bunu gördü ve kabul etti."

PKK'YA KARŞILIK IRAK'A 10 KAT YARDIM

Terör örgütünün Irak'tan çıkartılması halinde Kuzey Irak dahil bu ülkeye yapılacak yardımların 10 katına çıkacağına dikkat çeken Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin, savaş sırasında bile Bağdat'ta büyükelçiliğini açık tutan tek Müslüman ülke olduğunu kaydetti.

FAST-FOOD ZİYARETİ DEĞİL

Kendisinin ABD gezisini fast-food ve turistik bir gezi şeklinde nitelendirenlere sert çıkan Gül, başta ABD Başkanı olmak üzere Dışişleri Bakanı Rice, Savunma Bakanı Gates ve Başkan Yardımcısı Cheney ile de görüşeceğini ifade etti.

KAPSAMLI ZİYARET

Turgut Özal ve Süleyman Demirel döneminde bile bu kadar kapsamlı bir görüşme trafiğinin yaşanmadığını vurgulayan Gül, "Ortada bir program var. İlla ısrar edenler varsa göreceğiz! Bakalım, hamburger mi pizza mı ikram edecekler!" dedi.