BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,94
ALTIN 2.445,51
HABER /  GÜNCEL

Irak Kriz Masası: Çalışmalar sürdürülüyor

Dışişleri Bakanlığında oluşturulan Irak Kriz Masası, Irak’ta alıkonulan tüm vatandaşların en kısa sürede ülkelerine sağ salim dönmeleri amac...

Abone ol

Dışişleri Bakanlığında oluşturulan Irak Kriz Masası, Irak’ta alıkonulan tüm vatandaşların en kısa sürede ülkelerine sağ salim dönmeleri amacıyla gerekli çalışmaların hassasiyetle sürdürülmekte olduğunu bildirdi.
Dışişleri Bakanlığında oluşturulan Irak Kriz Masası tarafından yapılan açıklamada, çatışmalardan etkilenen Türkmenlere ve Iraklılara yönelik insani yardım faaliyetlerinin devam etmekte olduğu belirtilerek, “Musul ilinin Telafer ilçesindeki yerlerinden edilmiş halka ulaştırılmak üzere Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından 29 Haziran tarihinde temin edilen bir miktar mutfak seti, battaniye ve gıda kolisi Telafer bölgesine gönderilmiştir. Ayrıca, Türk Kızılayı tarafından 29 Haziran tarihinde Gaziantep’ten yüklenen üç TIR insani yardım malzemesinin (su, gıda ve yatak) bugün Telaferli soydaşlarımızın sığınmış olduğu Sincar bölgesine ulaşması planlanmaktadır” ifadeleri kullanıldı.
Irak’ta alıkonulan tüm vatandaşların en kısa sürede ülkelerine sağ salim dönmeleri amacıyla gerekli çalışmaların hassasiyetle sürdürülmekte olduğunun kaydedildiği açıklamada, “Bu çerçevede, Kriz Merkezi’ne ulaşan bilgi ve destek talepleri, eldeki güncel bilgiler ışığında ve Irak’ta devam eden olağanüstü koşullara rağmen ilgili birimlerimizce süratle cevaplandırılmaktadır” ifadelerine yer verildi.
(İHA)