BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Aleviler'e PKK gibi silahlanın diyorlar!

Eski AK Parti milletvekili Reha Çamuroğlu, derin yapıların Alevilerin kulağına, "PKK silahla kazandı, siz de başarabilirsiniz" diye fısıldadığını söyledi.

Abone ol

Son dönemde Alevi-Sünni kavgası çıkarmak için her yolu deneyen derin yapıların, şimdi de Alevileri dağa çıkarmak için PKK modeli tavsiye etmeye başladıkları ortaya çıktı.

AK Parti'den 2007-2011 yılları arasında milletvekilliği yapan Tarihçi-Yazar Reha Çamuroğlu, Alevilere DHKP-C ile PKK modeli teklif edildiğini söyledi. Derin yapıların Alevilerin kulağına, "PKK silahla kazandı, siz de başarabilirsiniz." mesajını fısıldadığını kaydeden Çamuroğlu, DHKP-C içindeki devlet görevlilerinin sayısını sordu.

ALEVİLERE PKK'NIN SİLAHLABAŞARIYA ULAŞTIĞI SÖYLENİYOR

Gezi ile başlayan süreçte Alevilerin ısrarla şiddete itilmeye çalışıldığını savunan Reha Çamuroğlu, "Bugün kırmızı maskeliler… Ben devlete bir soru sormak istiyorum. DHKP-C'nin merkez komitesinin üyelerini biliyor mu bilmiyor mu ben devlete bu soruyu soruyorum. Acaba DHKP-C'nin içinde kaç devlet elemanı var? Ben de Alevilere diyorum ki, "Bakın size, PKK'nın başarıya ulaştığı söyleniyor, inanmayın. Silahla gelecek başarı bizden uzak dursun. Siz yüzbinlerle bir milyonlarla protestolarınızı yapacaksanız şehirlerin meydanlarında Anayasal haklarınızla yapın" dedi.

DHKP-C İLE PKK TAKTİĞİ UYGULAYIN

"Bir dönem Kürtlere, PKK üzerinden sunulan silahlı savaş, bugün DHKP-C ile Alevilere teklif ediliyor" diyen Çamuroğlu, "Bu bir hissiyat mı yoksa elinizde somut bilgiler mi var?" sorusuna da "Bizim istihbarat örgütlerimiz DHKP-C'nin merkez komitesinin ismini sayabilir mi? Ben sadece bu soruyu soruyorum" karşılığı verdi. "DHKP-C'ye ciddi bir Alevi desteği var. Aleviler bu kirli oyunun farkında değil mi?" sorusuna da Reha Çamuroğlu şu karşılığı verdi:

O ÇOCUKLARLA PROBLEM DE BÜYÜYECEK

"Nasıl bilsin? Bir, Okmeydanı'ndaki kırmızı maskeliler kim? Bunu bulmak gerekiyor, bu devletin görevi. Başbakan, "Kızıl maskeliler vardı." diyor. Ben mi yakalayacağım kızıl maskelileri, Başbakan mı? Her türlü aşağılamaya muhatap ederseniz insanlar önlerine çıkan her şeyi çözüm sanabilir. Çare zannedebilirler. Bugün o kırmızı maske takan çocuklar Alevi çocuklarıysa, Alevilik üzerine bir kere daha düşünmeniz gerekir, biz nerede hata yaptık diye. Yarın o çocuklar büyürse, problem de büyür."

CEMEVLERİ YASALLAŞIRSA ALEVİLER HUZURA MI KAVUŞACAK?

"Bugün Türkiye'de Alevi vali var mı? Bu nasıl eşitlik. Siz yarın kalkıp cemevlerini yasal statüye kavuştursanız bir lütuf gibi Aleviler huzura mı kavuşacak? Türkiye de Alevilik meselesinin sürmesinde Sünni Müslümanların da vebali var. Çünkü Sünniler kardeşlerinin-eğer kardeşleriysek- kaderiyle ilgilenmiyor. Kardeşlerinin içerisinde bulunduğu ruh halini anlamaya çalışmıyorlar. On üç yaşında bir çocuğun neden sokakta vurulduğunu anlayamayan bir Müslümanlığı ben anlayamıyorum. (Gözleri doluyor bu esnada) Ben AK Parti'de bununla karşılaştım. "