BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.398,96
HABER /  POLİTİKA

Irak ile telefon diplomasisi

Talabani, Cumhurbaşkanı Gül'ü telefonla aradı. İkilinin gündeminde saldırılar vardı,

Abone ol Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü telefonla arayan Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'nin, Güngören'de gerçekleştirilen terör saldırısını şiddetle kınadıklarını ifade ettiği bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Irak Devlet Başkanı Talabani, bugün Cumhurbaşkanı Gül'ü telefonla aradı.

İstanbul-Güngören'de gerçekleştirilen terör saldırısını şiddetle kınadıklarını ifade eden Talabani, Cumhurbaşkanı Gül'e başsağlığı dileklerini iletti ve bu dileklerinin hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine de aktarılması ricasını dile getirdi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Irak Cumhurbaşkanı ayrıca, dün Kerkük'te düzenlenen bir gösteri sırasında yaşanan bombalı intihar saldırısı ve daha sonra göstericilerin bir kısmının Irak Türkmen Cephesi binasına saldırmaları ve çıkan çatışma hakkında bilgi vererek, alınan önlemlerle sükunetin tesis edildiğini, kendilerinin hem göstericilere hem Irak Türkmen Cephesine yönelik saldırıyı kınadıklarını ve Kerkük'teki tüm etnik grupların beraber yaşamayı öğrenmeleri gerektiğini söylemiştir.

Sayın Cumhurbaşkanımız Irak Cumhurbaşkanı'nın başsağlığı dilekleri için teşekkür etmiş, Kerkük'teki intihar saldırısında hayatlarını kaybedenler için taziyelerini iletmiş, bu konuda açıklama yapılmış olduğunu ifadeyle yaralıların tedavisi için Türkiye'nin yardım etmeye hazır olduğunu eklemiştir.

Sayın Cumhurbaşkanımız Kerkük'te yaşanan terör saldırısının amacının halkı tahrik etmek olduğunu ve bu konuda azami dikkat göstermek gerektiğini ayrıca vurgulamıştır.'