BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,82
ALTIN 2.400,35
HABER /  POLİTİKA

Bu saldırı ezber bozar

DTP grubunda konuşan Ahmet Türk, İstanbul'daki saldırıyı değerlendirdi.

Abone ol DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, ''Kin, nefret ve düşmanlık yaratmak isteyen çevrelerin oyunlarına gelmemeliyiz. Bu insanlık suçu karşısında, bütün Türkiye olarak demokrasi, barış ve kardeşlik şiarlarımızı daha da yükseltmeliyiz'' dedi.

Yaşanan acıları yürekten paylaştığını ifade eden Türk, ''Hepimizi derin bir üzüntüye boğan ve kahreden bu katliamda, çocuklarımızı, gençlerimizi, hamile kadınları, yaşlı insanlarımızı kaybettik. Gündelik yaşamımıza, yeniden korku, kan, gözyaşı bulaştırıldı. Toplumumuzda büyük bir umutsuzluk yaratılmaya çalışıldı. Hakikaten tüyler ürpertici bir katliam yaşadık. Bu nedenle, bu katliamı bir kez daha nefretle kınıyorum, bunu gerçekleştirenleri, bunu yapan zihniyeti kınıyorum. Bu insanlık suçuna ortak olmuş kim varsa kınıyorum'' diye konuştu.

Saldırının çok boyutlu olarak ele alınması gerektiğini vurgulayan Türk, ''Kin, nefret ve düşmanlık yaratmak isteyen çevrelerin oyunlarına gelmemeliyiz. Bu insanlık suçu karşısında, bütün Türkiye olarak demokrasi, barış ve kardeşlik şiarlarımızı daha da yükseltmeliyiz'' dedi.

''KLASİK EZBER, BU OLAYI AÇIKLAMAYA YETMEZ''

''Türkiye'nin harcı, halkların ve bütün farklılıkların kardeşliği üzerinedir'' diyen Türk, ''Neredeyse 80 yıldır bu harcı bozmaya çalışan ne ittihatçı zihniyet ve onun artıkları ne de uluslararası payandaları halkları birbirine düşürecek emellerine ulaşamamışlardır ve demokratik reflekslerimiz sayesinde bundan sonra da ulaşamayacaklardır. Akil düşüncenin yapması gereken, ülkemizde yeniden sahnelenen ve çok elim bir katliama yol açan İstanbul'daki bu bombalı saldırıyı çok derinlikli olarak değerlendirmek olmalıdır'' dedi.